Overzicht trainingen Steigerbouw
VSB : netwerk op hoogte

 VSB erkend opleider

Ons aanbod is gericht op de ervaring van de deelnemer. We bieden daarom de trainingen Monteur en 1e Monteur aan van 2 tot 5 dagen. Kies wat het beste bij jou past.

Steigers behoort tot één van de risicovolste factoren binnen de bouw. Het is niet alleen risicovol voor de monteur, maar ook voor de gebruiker van de steiger. Met de steigebouwopleidingen van Bouwradius leer alles over het veilig (de)monteren van een steiger en het gebruik van steigers en rolsteigers. 

Opleiding Monteur Steigerbouw incl. examen
De Monteur Steigerbouw monteert en demonteert zelfstandig eenvoudige steigers van categorie 1 en mag onder toezicht van minimaal een 1e monteur complexe steigers monteren. ...
€ 954,00
Opleiding 1e monteur Steigerbouw, incl examen
De 1e Monteur Steigerbouw monteert en demonteert zelfstandig eenvoudige en complexe steigers. Hij is gerechtigd om zelfstandig steigers tot en met categorie 3 op te leveren. ...
€ 1.095,00
Herhaling monteur Steigerbouw incl. examen
De Monteur Steigerbouw monteert en demonteert zelfstandig eenvoudige steigers van categorie 1 en mag onder toezicht van minimaal een 1e monteur complexe steigers monteren. Met de monteur steigerbouw herhaling training kan je het certificaat weer ...
€ 762,00
Herhaling 1e monteur Steigerbouw incl. examen
Steigers behoort tot één van de risicovolste factoren binnen de bouw. Het is niet alleen risicovol voor de monteur, maar ook voor de gebruiker van de steiger. Voor het monteren en demonteren van steigers moeten de personen die montagehandeling ...
€ 920,00
Toezichthouder Steigergebruik
Werken op hoogte is op zichzelf al riskant. Op een tijdelijke constructie, zoals een steiger, neemt dat risico alleen maar toe. Daarom heeft de wetgever een aantal duidelijke richtlijnen gegeven. In het Arbeidsomstandighedenbesluit, artikel 7.34 ...
€ 288,00
Steigerinspecteur
De Inspecteur Steigerbouw, Steigerinspecteur of Inspecteur van het Steigerbedrijf is verantwoordelijk voor de afname van de steiger. Hij houdt zich bezig met de inspectie van steigers en het vrijgeven ervan. Omdat deze functionaris de veiligheid ...
€ 1.333,00
Werken met rolsteigers
Het is van groot belang dat de montage, verplaatsing en demontage van rolsteigers veilig en doelmatig wordt uitgevoerd. Het monteren, verplaatsen en demonteren van rolsteigers is een risicovolle taak. En voor een risicovolle taak dienen, in het ...
€ 382,00
Examen Monteur Steigerbouw
In hoofdstuk 7 van de Richtlijn Steigers 'Opleiding steigerbouw' is terug te vinden dat steigers uitsluitend gemonteerd worden door personen die in het bezit zijn van een MBO-diploma steigermontage of een branchecertificaat, verstrekt onder het ...
€ 725,00
Examen 1e Monteur Steigerbouw
In hoofdstuk 7 van de Richtlijn Steigers 'Opleiding steigerbouw' is terug te vinden dat steigers uitsluitend gemonteerd worden door personen die in het bezit zijn van een MBO-diploma steigermontage of een branchecertificaat, verstrekt onder het ...
€ 750,00

Waarom je certificaat in de steigerbouw halen?

Het monteren van een tijdelijke werkplek op hoogte is een specialisme, waaraan door de gebruiker, de opdrachtgever én de wetgever hoge eisen worden gesteld. Dagelijks werken uiteenlopende beroepsgroepen op een steiger. Niet alleen moeten zij kunnen vertrouwen op de kwaliteit en de veiligheid van die steiger. Ook de Arbowet moet voor wat veiligheid en gezondheid betreft goed worden ingevuld.

Jaarlijks gebeuren er nog steeds ernstige ongevallen in de directe werkomgeving van de steigerbouwer. Onze trainingen helpen medewerkers veel van deze ongevallen te voorkomen.  

Voor het monteren en demonteren van steigers moeten de personen die montagehandelingen verrichten aantoonbaar geschoold zijn op hun vakbekwaamheidsniveau. Veilig werken op hoogte is een vak apart. Het is uitermate belangrijk om volgens de voorschriften te werken, de juiste materialen en onderdelen te gebruiken en om te bouwen volgens de voorgeschreven constructie. 

De wettelijke voorschriften vereisen dat iedere werkgever ervoor zorgt dat niemand werkzaamheden op hoogte uitvoert, tenzij hij of zij daartoe bevoegd is.

Steigerbouw trainingsaanbod & opleidingen

Ook je certificaat in de steigerbouw halen? Dat kan! We bieden opleidingen en trainingen aan op verschillende niveaus binnen de steigerbouw. Zo kan iedereen een geschikte cursus vinden. De certificaten op het gebied van steigerbouw zijn 5 jaar geldig. Bekijk ons aanbod:

Opleiding Monteur steigerbouw

Als Monteur Steigerbouw monteer en demonteer je zelfstandig eenvoudige steigers van categorie 1 en mag onder toezicht van minimaal een 1e monteur complexe steigers monteren. De duur van de training is 3 dagen.

Opleiding 1e Monteur steigerbouw 

Als 1e Monteur Steigerbouw monteer en demonteer je zelfstandig eenvoudige als complexe steigers. Na de training ben jij gerechtigd om zelfstandig steigers tot en met categorie 3 op te leveren. De duur van de training is 4 dagen.

Herhaling monteur steigerbouw

In deze cursus, herhaling monteur steigerbouw, maak je je vakbekwaamheid opnieuw aantoonbaar, en monteer en demonteer je zelfstandig eenvoudige steigers van categorie 1 onder toezicht van minimaal een 1e monteur. Deze opfriscursus duurt 2 dagen.

Werken met rolsteigers 

In deze cursus word je geïnstrueerd ten aanzien van het veilig en doelmatig omgaan met de rolsteiger montage, -verplaatsing en -demontage met twee verschillende soorten aluminium rolsteigers. De duur van deze training is 1 dag.

Toezichthouder steigergebruik 

Tijdens de training toezichthouder steigergebruik leer je zowel standaardconfiguraties als complexe configuraties (categorie 1, 2, 3 en 4) beoordelen, en te communiceren op het technisch niveau van de 1e Monteur of de Voorman. De training duurt 1 dag.

Steigerinspecteur 

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die een steiger moet kunnen vrijgeven. In deze training leer je zowel standaardconfiguraties als complexe configuraties beoordelen, en communiceer je op het technisch niveau van de 1e Monteur. De training tot steigerinspecteur duurt 3 dagen.

Assessment steigerbouw 

De assessment steigerbouw is voor alle uitvoerende medewerkers die steigerwerk aantoonbaar vakbekwaam moeten uitvoeren en daarvoor in het bezit dienen te zijn van een certificaat (1e) Monteur Steigerbouw.

Examen monteur steigerbouw

Dit examen is voor alle uitvoerende medewerkers die zelfstandig eenvoudige steigers bouwen. Om deel te nemen is het verplicht in het bezit te zijn van het certificaat (aspirant) Hulpmonteur Steigerbouw of Monteur Steigerbouw en VCA.

Examen 1e monteur steigerbouw

Het examen 1e monteur steigerbouw is voor alle uitvoerende medewerkers die zelfstandig complexe steigers bouwen en/of leiding geven aan steigerbouw monteurs. Om deel te nemen is het verplicht in het bezit te zijn van het certificaat Monteur Steigerbouw inclusief 1,5 jaar aantoonbare ervaring als Monteur Steigerbouw.
 

Veilig en gezond werken in de bouw

De training Gezond Werken biedt niet alleen praktische vaardigheden aan werknemers, maar voorziet ook werkgevers van essentiële kennis en tools om te voldoen aan de strengere inspectienormen van de arbeidsinspectie en de verantwoordelijkheid voor het waarborgen van de veiligheid en gezondheid van werknemers te vervullen. 

Wat zijn de kosten voor steigerbouw trainingen?

De kosten van onze cursussen variëren. Alle trainingen zijn exclusief BTW, en inclusief locatie en catering, lunch, examen en afdrachten DNV-GL en Stichting veilig Werken Op Hoogte

Opleiding Monteur Steigerbouw incl. examen €954,-
Herhaling Monteur Steigerbouw incl. examen €762,- 
Examen Monteur Steigerbouw €725,-

Opleiding 1e Monteur steigerbouw incl. examen €1095,-
Herhaling 1e monteur steigerbouw, incl. examen €920,- 
Examen 1e Monteur Steigerbouw €750,-

Werken met rolsteigers €382,- 
Toezichthouder Steigergebruik €288,-
Steigerinspecteur €1333,-
Assessment Steigerbouw €250,-