Wanneer wil je gaan?

Deze training wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 079 36 85 800

Examen 1e Monteur Steigerbouw

Intro

Steigers behoort tot één van de risicovolste factoren binnen de bouw. Het is niet alleen risicovol voor de monteur, maar ook voor de gebruiker van de steiger. Voor het monteren en demonteren van steigers, moeten de personen die montagehandelingen verrichten aantoonbaar geschoold zijn op hun vakbekwaamheidsniveau.
De examens op steigerbouwgebied worden onder het regime van persoonscertificatie afgenomen en zijn maximaal 5 jaar geldig.
Sinds 18 december 2018 is de Richtlijn Steigers Arbocatalogus Bouw & Infra. Daarmee hebben de opleidingseisen die genoemd zijn in hoofdstuk 7 van de Richtlijn Steigers de kracht van wet gekregen.

Niveaumeeting

Bij Bouwradius krijgen we vaak de vraag welke training er precies geschikt is voor het niveau van een cursist. Om onze klanten van dienst te kunnen zijn, hebben we daarom een niveaumeting voor steigerbouw ontwikkeld. Klik hier voor meer informatie.

Wat leer je?

Medewerkers maken hun vakbekwaamheid aantoonbaar door het behalen van het persoonscertificaat 1e Monteur Steigerbouw.

Duur examen

1 dag

Programma

  • een twee uur durend theorie examen
  • een vier uur durend praktijk examen

Voor wie?

Medewerkers die zelfstandig complexe steigers bouwen en/ of leiding geven aan steigerbouw monteurs. Om deel te nemen is het verplicht in het bezit te zijn van het certificaat Monteur Steigerbouw. De deelnemers ontvangen bij het met voldoende resultaat afleggen van het theorie- en praktijkexamen een Persoonscertificaat 1e Monteur Steigerbouw. De genoemde prijs is inclusief theorie- en praktijkexamen, een certificaat en toeslagen.

Offerte

Bij Bouwradius is het ook mogelijk om een in-company cursus te volgen of je nu een grote of kleine, zelfstandige onderneming hebt. Het is niet mogelijk dit examen op eigen locatie te laten plaatsvinden.
Klik hier voor een offerte

Investering

Wat zijn de kosten voor een examen 1e monteur steigerbouw? De kosten zijn € 750,- De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee, lunch en indien van toepassing, examen. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen?

Heb je nog vragen over dit 1e monteur steigerbouw examen? Wij lichten het graag toe. Bel ons op (079) 36 85 800 of mail via info@bouwradius.nl. We zien je graag op onze cursuslocatie.

Over Bouwradius
Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is uw natuurlijke partner voor uw scholingsbeleid.

Instructievideo

In deze video, gemaakt door SVWOH voor examenkandidaten, wordt uitgelegd hoe je een materiaalstaat invult tijdens het digitale examen. Je ziet hoe je de tekening kunt vergroten om details goed te kunnen bekijken. Het invullen van een materiaalstaat is een practicumopdracht bij de digitale examens 1e Monteur Steigerbouw.
De video is ook beschikbaar in andere talen: Engels, Turks, Litouws, Pools, Roemeens en Russisch.
€ 750,-
per persoon