Overzicht trainingen Bedrijfshulpverlening
Er is veel waar we op dit moment geen controle over hebben. Maar één ding dat je je werknemers en klanten kunt bieden, is de geruststelling die je krijgt met essentiële eerste hulp- en bedrijfshulpverlening training. Bedrijfshulpverleners zijn medewerkers die, wanneer er iets gebeurt, klaar staan om actie te ondernemen. Wil je ook kennis over eerste hulp, reanimatie en AED? Bekijk dan een van onze BHV en EHBO trainingen. Zo haal je binnen een tot drie dagen je BHV of EHBO-diploma!
Opleiding bedrijfshulpverlening
De afkorting BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Bedrijfshulpverleners zijn medewerkers die, wanneer er iets gebeurt, actie kunnen ondernemen. De taken van een BHV'er bestaan uit meer dan levensreddend hulp verlenen en reanimeren met en zonder ...
€ 369,00
Herhaling bedrijfshulpverlening
Om het BHV- en AED- certificaat in stand te houden, is een jaarlijkse herhaling noodzakelijk. Omdat hulpverleningstaken (gelukkig) niet dagelijks worden uitgevoerd en de kennis en vaardigheden bij nood direct paraat moeten zijn, is periodieke he ...
€ 232,00
Opleiding EHBO, incl bedrijfshulpverlening
Eerste hulp bij ongevallen of eerste hulp bij ongelukken (EHBO), tegenwoordig bekend onder de naam spoedeisende hulpverlening bij slachtoffers, is hulp die geboden kan worden in afwachting van professionele eerstehulpverleners, zoals de ambulanc ...
€ 880,00
Opleiding EHBO
Eerste hulp bij ongevallen of eerste hulp bij ongelukken (EHBO), tegenwoordig bekend onder de naam spoedeisende hulpverlening bij slachtoffers, is hulp die geboden kan worden in afwachting van professionele eerstenhulpverleners, zoals de ambulan ...
€ 784,00
Herhaling EHBO
EHBO herhaling: Om het diploma EHBO in stand te houden moet jaarlijks een ééndaagse herhalingscursus EHBO gevolgd worden. Op een snelle en juiste manier eerste hulp verlenen kan van levensbelang zijn. EHBO gaat daarbij verder dan BHV. Na het m ...
€ 232,00
Opleiding BHV met e-learning
✔ Online BHV cursus volgen met combinatie van e-learning en praktijkdag. ...
€ 271,00
Herhaling bedrijfshulpverlening in het Pools
Om het BHV- en AED- certificaat in stand te houden, is een jaarlijkse herhaling noodzakelijk. Omdat hulpverleningstaken (gelukkig) niet dagelijks worden uitgevoerd en de kennis en vaardigheden bij nood direct paraat moeten zijn, is periodieke he ...
€ 244,00
Ploegleider Bedrijfshulpverlening
Een ploegleider geeft leiding aan een inzet van meerdere bedrijfshulpverleners. Hij/zij bewaakt de veiligheid en geeft zo nodig aanvullende instructies aan de BHV-ers. Daarnaast verzamelt hij/zij informatie om het inzetplan zo nodig bij te stell ...
€ 834,00

Wat is het belang van een BHV en EHBO-training?

Kennis van eerste hulp is van onschatbare waarde, zowel voor jezelf als voor je omgeving en organisatie. Het stelt je in staat om personen die gewond raken bij een ongeval of in een noodsituatie, bij te staan tot er professionele hulp komt. Eerste hulpvaardigheden kunnen daarnaast in een verscheidenheid van noodsituaties toegepast worden: op werk, thuis of in een openbare ruimte. Daarom is het van groot belang dat zoveel mogelijk mensen op zijn minst een basiskennis van eerste hulp hebben.

Waarom een BHV diploma in de bouw cruciaal is

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker in de bouw. Ongelukken met machines, hoogtes, zware materialen en verwondingen door vallen of struikelen zijn helaas steeds meer voorkomende situaties. Werken in de bouw brengt een aantal risico’s en onverwachte situaties met zich mee. Het is daarom uitermate belangrijk om een veilige werkplek te creëren en de veiligheidsinstructies na te leven.

Daarom heb je als BHV’er een belangrijke rol: jij staat de gewonde(n) bij totdat de hulpdiensten arriveren. Je bent namelijk eerder aanwezig bij een eventueel incident dan de brandweer, hulpverleningsdiensten of politie. Hierdoor maak je als BHV’er het verschil in een gevaarlijke situatie.

BHV trainingsaanbod

De taken van een BHV’er bestaan uit meer dan levensreddende hulp verlenen en reanimeren met en zonder AED. Zo moet je ook een beginnende brand kunnen blussen, medewerkers alarmeren en het gebouw snel kunnen ontruimen bij calamiteiten. Bedrijfshulpverleners instrueren collega’s en zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. Als BHV’er blijf je kalm en weet je welke handelingen je moet uitvoeren als iemand zich bezeert of onwel wordt. Zo leer je onder andere hoe je de ademweg moet vrijhouden en hoe je de noodgreep methode toepast (o.a. stabiele zijligging, Heimlich). 

Wil jij ook het verschil maken in noodsituaties? Bekijk dan ons aanbod bestaande uit groepstrainingen, praktijkoefeningen en (individuele) e-learning en wordt opgeleid tot gecertificeerde hulpverlener. Bij ons leer je alle benodigde Eerste Hulp-kennis die je nodig hebt om de volgende handelingen uit te voeren. 

Basis bedrijfshulpverlening

In deze training leer je de basis van bedrijfshulpverlening en kun je letselschade beperken en levensreddend handelen. Daarnaast leer je werken met de AED.

Herhaling bedrijfshulpverlening

Wil je je kennis weer opfrissen en nieuwe kennis opdoen? Kies dan voor onze BHV herhalingscursus om je BHV- en AED-certificaat in stand te houden. Dit doen we in één praktijkgerichte dag.

Opleiding BHV met e-learning

Bij de BHV opleiding met e-learning bestudeer je de theorie thuis en behaal je thuis je theorie examen. Daarna volg je één dag een praktijkcursus op locatie. Als je theorie en praktijk met goed gevolg aflegt, behaal je je BHV diploma.

Ben je op zoek naar nog een andere BHV cursus zoals hoofdbedrijf verlening? Op onze trainingsaanbod pagina kun je ons volledige aanbod aan trainingen in de bouw bekijken.

Bedrijfsnoodorganisatie inregelen 

Volgens de ARBO-wet moet elke werkgever minimaal één of meerdere BHV’ers hebben binnen een bedrijf. Het aantal kan verschillen, afhankelijk van de werkzaamheden, productieprocessen, risico’s en grootte van de organisatie. Binnen de bouw zullen dat er al snel meerdere zijn. Daarnaast is een jaarlijkse BHV-herhaling verplicht. Kennis die lang niet gebruikt wordt zakt snel naar de achtergrond, en dat is zonde. Goed werkgeverschap betekent namelijk een veilig werkklimaat. Hoe je dat het beste kunt aanpakken?

Dat kan middels een bedrijfsnoodplan. Hierin staan afspraken, welke risico’s er bestaan op de werkvloer en wie verantwoordelijk is voor wat. Zo kan alles soepel verlopen in het geval van calamiteiten. Op basis van dit plan wordt er een team samengesteld. Dit team kan bestaan uit een BHV’er, ploegleider en preventiemedewerker voor een optimale samenwerking en communicatie.

Wat zijn de kosten van een BHV opleiding?

Na de cursus ben je opgeleid en kundig genoeg om te handelen bij een ongeval, brand of andere ongewenste gebeurtenissen, totdat de professionele hulpverleners er zijn. Ben je benieuwd naar de kosten van de training? Deze kan je op ons overzichtspagina vinden of bij iedere training.