Wanneer wil je gaan?

Deze training wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 079 36 85 800

Opleiding EHBO

Video

Intro

EHBO staat voor eerste hulp bij ongevallen of eerste hulp bij ongelukken, tegenwoordig ook bekend onder de naam spoedeisende hulpverlening bij slachtoffers. EHBO is hulp die geboden kan worden in afwachting van professionele eerstehulpverleners, zoals de ambulancezorgverlening. Zo weet je altijd wat je moet doen in geval van nood. Adequaat voorkomen is namelijk beter dan genezen. Volg daarom snel een opleiding tot EHBO’er.

Wat leer je?

Tijdens deze EHBO training leer je precies wat je moet doen bij de meest uiteenlopende letsels. EHBO wordt vaak verleend in elke situatie waar (levensbedreigende) letsels en stoornissen zijn opgetreden, maar ook kleinere letsels kunnen door EHBO'ers worden behandeld.
Onder begeleiding van een bevoegde en gecertificeerde instructeur leer je alle vaardigheden die nodig zijn om de juiste hulp te verlenen. Je leert bovendien hoe je kalm blijft en slachtoffers geruststelt. In deze cursus worden zowel reanimatie voor volwassenen én kinderen behandeld, want zeker bij kinderen zit een ongelukje in een klein hoekje. Specifiek voor kinderen leer je wat je moet doen bij een allergische reactie en verdrinking. Na het met goed gevolg afronden van de EHBO training ontvangt je een diploma van het Oranje Kruis.

Duur training

De opleiding EHBO duurt 3 dagen

Programma

Benieuwd naar wat je doet tijdens een EHBO training? In deze cursus - die 3 dagen duurt, leer je de belangrijkste punten van EHBO, zoals de Greep van Rautek en het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED). Daarnaast oefen je op verschillende reanimatiepoppen en leer je verschillende situaties te beoordelen alvorens je de hulpdiensten alarmeert. Tevens worden de volgende zaken behandeld:
 • Belangrijke punten E.H.B.O.
 • Greep van Rautek
 • Vitale functies
 • Vrijmaken/vrijhouden van de ademweg
 • Reanimatie volwassenen en kinderen
 • Verslikking-verstikking
 • Wonden- bloedingen algemeen
 • Shock
 • Brandwonden
 • Terugblikken eerste lesdag met praktijkherhalingen
 • Kneuzingen en verstuikingen
 • Botbreuken
 • Ziektebeelden volwassenen en kinderen
 • Kleine letsels oog/oor/ vergiftigingen
 • Warmte en koude letsels
 • Diverse herhalingen met vragen en proefexamens
 • Examen
Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een diploma EHBO van het Oranje Kruis. Dit diploma is 2 jaar geldig.

Voor wie?

De EHBO training is bedoeld voor iedere medewerker die het belangrijk vindt om een veilige werkomgeving in stand te houden, en die verantwoordelijk is/of wilt zijn voor het, indien nodig, toepassen van EHBO.
Is een EHBO-cursus voor iedere medewerker verplicht? Nee, dat niet. Sinds de invoering van de derde fase Arbowet 1994 is het niet meer verplicht om EHBO’ers aanwezig te hebben in ieder bedrijf. Wél moet je als organisatie over minimaal één BHV’er beschikken. Wat het verschil is tussen bedrijfshulpverlening (BHV) en EHBO? Onder EHBO vallen meer handelingen dan bij een BHV-cursus. Houdt er rekening mee dat als de BHV’er in kwestie niet aanwezig is, dat het beschikken over een EHBO-diploma een enorm voordeel kan bieden voor de veiligheid van jou en je medewerkers.

Offerte

Bij Bouwradius is het ook mogelijk om een in-company cursus te volgen op eigen locatie, of je nu een grote of kleine, zelfstandige onderneming hebt.
Klik hier voor een offerte

Investering

Wat kost een EHBO opleiding? De kosten voor deze EHBO training zijn € 784,-. De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee, lunch en examen. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze EHBO training? Wij lichten het graag toe. Bel ons op (079) 36 85 800 of mail gerust via info@bouwradius.nl. We zien je graag op onze cursuslocatie of in-company op eigen locatie.

Over Bouwradius
Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is jouw natuurlijke partner voor jouw scholingsbeleid.
€ 784,-
per persoon