Overzicht trainingen Renovatie
Gemotiveerde en goed geschoolde vakmensen zijn onmisbaar voor het bedrijf. Je kunt ze flexibel inzetten en uiteenlopende werkzaamheden toevertrouwen. Bouwradius biedt verschillende korte trainingen/curussen om de kennis en vaardigheid van uw medewerkers te vergroten op het gebied van stukadoren, tegelen, metstelen, kitten en het herstellen van houtrot.
Schadebeperkend openen van deur en raam
Hoe vaak gebeurt het niet dat iemand zichzelf heeft buitengesloten of dat een woning moet worden opengebroken. Ook deurwaarders hebben bij uitzettingen vaak professionele hulp nodig. De meest simpele methode is het forceren van een klein raam. M ...
€ 415,00
Stukadoren
Gemotiveerde en goed geschoolde vakmensen zijn onmisbaar. Je kan ze flexibel inzetten en uiteenlopende werkzaamheden toevertrouwen. Neem stucwerk/stukadoren. Normaal wordt dit door opgeleide stukadoors uitgevoerd. Maar als er kleine stukken muur ...
STAP-subsidie mogelijk  € 832,00
Kitten in de bouwpraktijk
In de bouw wordt steeds meer gebruik gemaakt nieuwe constructies, verschillende materialen en prefab onderdelen. Lijm en kit zijn dan een bewust gekozen bouwmaterialen om dit tot een verantwoord en duurzaam geheel samen te stellen. Denk daarbij ...
STAP-subsidie mogelijk  € 332,00
Afhangen en sluitbaar maken van deur en raam
In deze training leren de medewerkers hoe ze ramen en deuren vlot en vakkundig moeten afhangen en sluitbaar maken ...
STAP-subsidie mogelijk  € 448,00
Herstellen houtconstructie
Constructief herstel van houtconstructies komt veelvuldig voor bij restauratie van monumenten. De authentieke houtconstructie kan veelal worden gehandhaafd indien dit herstel op de juiste wijze wordt uitgevoerd. Het is van belang om gebreken en ...
€ 585,00
Basisvaardigheid Metselen
Gemotiveerde en goed opgeleide vakmensen zijn onmisbaar voor het bedrijf. Je kan ze flexibel inzetten en uiteenlopende werkzaamheden toevertrouwen. Zoals metselwerk. Meestal wordt dit door ervaren metselaars gemaakt. Maar als een klein stuk mets ...
€ 457,00
Herstellen van ramen, deuren, kozijnen en luiken
Herstel van ramen, deuren, kozijnen en luiken dient duurzaam te worden uitgevoerd en tegelijkertijd naadloos aan te sluiten bij het historische karakter van het pand. De hiervoor noodzakelijke kennis is uitgangspunt bij deze training. Een belang ...
€ 585,00
EPDM verwerken voor kleine houten daken
Steeds vaker wordt EPDM gebruikt voor het bekleden van daken van tuinhuisjes en overkappingen. Met deze training maak je kennis met dit steeds vaker voorkomende materiaal. ...
€ 750,00
Zetten van tegels
Gemotiveerde en goed geschoolde vakmensen zijn onmisbaar voor het bedrijf. Je kunt ze flexibel inzetten en uiteenlopende werkzaamheden toevertrouwen. Neem tegelwerk. Dit wordt vaak door ervaren tegelzetters uitgevoerd. Maar als er kleine stukken ...
STAP-subsidie mogelijk  € 853,00
Verwerken van Mosa Panel
Mosa Panel is een prefab renovatie tegelsysteem waarmee het tegelwerk van badkamer en toilet in slechts één dag zonder overlast voor de bewoner gerenoveerd kan worden: eenvoudig, snel, schoon, droog en stofvrij. Mosa Panel is een kwalitatieve ...
STAP-subsidie mogelijk  € 1.035,00
Renovatie trainingsaanbod & opleidingen
Bouwradius biedt verschillende korte cursussen aan om de kennis en vaardigheid van werknemers op het gebied van stukadoren, tegelzetten, metselen en houtrotreparatie te vergroten. De cursussen zijn bedoeld om werknemers de nodige vaardigheden te geven om renovaties van hoge kwaliteit uit te voeren. Door een of meer van deze cursussen te volgen, ben je beter uitgerust om renovaties uit te voeren die jarenlang meegaan. Deze cursussen worden doorgaans gegeven door doorgewinterde professionals met jarenlange ervaring. Zo kun je er zeker van zijn dat jij of je werknemers de best mogelijke opleiding en training krijgen om uit te blinken in het werk. 

Wat zijn de kosten?
De kosten verschillen per cursus en variëren tussen de € 332,- en € 1035,-. De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee, blikje frisdrank, lunch en indien van toepassing, examen. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Training met STAP-budget? 
Het STAP-budget is een subsidie die te gebruiken is voor opleidingen, trainingen en cursussen. Het is mogelijk om voor de volgende cursussen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen:

Stukadoren
Kitten in de bouwpraktijk
Zetten van tegels 
Verwerken van mosa panel

Renovatie cursussen
Bij Bouwradius bieden wij een ruim en gevarieerd aantal trainingen die te maken hebben met renovatiewerkzaamheden.

Schadebeperkend openen van deuren en ramen
In deze training leer je enkele methoden hoe je (kunststof) deuren en ramen nagenoeg schadevrij kunt openen. Daarbij maak je ook kennis met alle soorten speciaal openingsgereedschap, de verschillende typen sloten met of zonder politiekeurmerk. 
 
Stukadoren
De cursus stukadoren is erop gericht om de deelnemers te leren hoe ze een mooie, egale afwerking kunnen bereiken met hun stucwerk. Daarnaast leren de deelnemers ook hoe ze problemen met het stucwerk kunnen voorkomen of oplossen. 

Kitten in de bouwpraktijk 
In deze cursus leer je over de verschillende soorten kit en hoe je die op de juiste manier aanbrengt. Je leert ook over de verschillende gereedschappen en veiligheidsprocedures die nodig zijn bij het werken met kit.

Afhangen en sluitbaar maken van deuren en ramen
In deze training leer je als hoe je ramen en deuren vlot en vakkundig moet afhangen en sluitbaar maken. Daarnaast leer je ook het instellen van het aanvoerapparaat op de juiste snelheid en het frezen van diverse soorten profielen.
 
Herstellen houtconstructie 
Deze cursus is voor iedereen die werkzaam is op het gebied van (monumenten)onderhoud, restauratie en renovatie. Je leert het constructief herstellen van houtconstructie en verschillende reparatietechniekens.
 
Basisvaardigheden metselen
In deze training leer je de juiste verhouding van specie en het hanteren van gereedschappen. Je krijgt meer vakkennis en leert nieuwe ontwikkelingen.

Herstellen van houtrot
In deze training verwerf je eerst aanvullende kennis, die belangrijk is voor het juist aanpakken en het voorkomen van houtrot. Ook wordt ingegaan op veel gemaakte reparatie fouten bij het herstellen van houtrot.

Herstellen van ramen, deuren, kozijnen en luiken
De kennis om duurzaam en naadloos ramen, deuren en kozijnen te herstellen is het uitgangspunt bij deze training. Een belangrijk deel van de training bestaat uit verschillende praktijkopdrachten waarbij met historisch bouwmateriaal uit ons depot wordt gewerkt.

Zetten van tegels
In deze training leer je hoe je tegels moet aanbrengen op wanden en vloeren. Je leert de juiste werkvolgorde en doet handvaardigheid op. Je krijgt meer vakkennis en leert nieuwe ontwikkelingen. 

Verwerken van Mona Panel
Om Mosa Panel op de juiste wijze te kunnen plaatsen hebben Mosa en Bouwradius deze training ontwikkeld. Zaken als maatvoeren, bevestiging, maken van gaten, op maat zagen, hoekoplossingen en het waterdicht opleveren komen in de training aan de orde.