Wanneer wil je gaan?

Deze training wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 079 36 85 800

Basisvaardigheid Metselen

Intro

✔ Leer de beginselen van metselen en behaal je certificaat
In onze cursus metselen leer je alles over het vak metselen. De kwaliteit van een muur wordt immers bepaald door de kwaliteit van het metselwerk. Je leert de juiste verhouding van specie, het hanteren van gereedschappen en het aanbrengen van de specie. Leer nieuwe ontwikkeling en doe vakkennis op!

Waarom
Metselwerk wordt meestal gedaan door ervaren metselaars. Maar als een klein stuk metselwerk moet worden uitgevoerd of gerepareerd, dan is het prettig als je dat zelf kunt doen. Als meer medewerkers leren metselen, wordt de inzet van specialisten minder noodzakelijk.

Doel
Na het behalen van je certificaat ben je in staat om zelf specie en koppen- en lagenlat te maken. Ook leer je eenvoudig voegwerk te verrichten en metselen met verschillende soorten materialen. Deze snelcursus metselen wordt in kleine groepjes gehouden.

Wat leer je?

Door onze workshop metselen word je een breder inzetbare vakman die met veel plezier en vakkennis werkt. Je leert de basisbeginselen en kunt direct in de praktijk aan de slag met je opgedane kennis.

Resultaat
✔ Leer de basis
✔ Leer stenen hakken
✔ Leer verschillende soorten metsel technieken
En nog veel meer.

Wanneer?

Klik op 'Bekijk datums' voor de beschikbare data.

Staat er op dit moment geen training in de planning? Neem dan contact met ons op. We kijken dan met je naar de mogelijkheden.

Onze basiscursus metselen wordt in kleine groepen gegeven.

Duur training

Onze cursus metselen duurt 2 dagen.

Programma

Op basis van de kennis die er al in de groep is, wordt er een programma samengesteld. Dit wordt gedaan in overleg met de instructeur, en bestaat uit de volgende onderdelen:
  • Basishandelingen metselen
  • Koppen- en lagenlat maken
  • Profielen stellen
  • Stenen hakken
  • Specie draaien
  • Stenen op de juiste wijze vermetselen
  • Eenvoudig voegwerk verrichten (platvol, verdiept)
  • Metselen met baksteen en/of kalkzandsteen in diverse verbanden
  • Metselen van een spouwmuur
Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een certificaat als bewijs van deelname.
Locatie: Klik op "Bekijk datums" voor de beschikbare locaties.
Liever op eigen locatie? Informeer dan naar een in-company maatwerk cursus.

Datum: Klik op 'Bekijk datums' voor de beschikbare data.

Zijn er nog geen data gepland? Laat dan je gegevens achter. Zodra er een datum is gepland, stellen we hier direct van op de hoogte.

Voor wie?

Onze cursus metselen is bedoeld voor iedereen die wil leren metselen. Deze workshop is echt bedoeld voor beginners, de instapdrempel is dan ook laag.

Offerte

Bij Bouwradius is het ook mogelijk om een in-company cursus te volgen op eigen locatie, of je nu een grote of kleine, zelfstandige onderneming hebt.
Klik hier voor een offerte

Investering

De kosten voor een cursus metselen zijn € 871,-; De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee, lunch en indien van toepassing, examen. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Tip: Informeer bij je werkgever naar het Persoonlijk Ontwikkelbudget. Werkgevers hebben immers veel profijt van de nieuwe kennis uit onze bedrijfsopleidingen

Vragen?

Heb je nog vragen over deze cursus metselen? Of wil je zeker weten dat het de juiste cursus voor jou is? Wij lichten het graag toe. Bel ons op (079) 36 85 800 of mail gerust via info@bouwradius.nl. We zien je graag op onze cursuslocatie of in-company op eigen locatie.

Ben je al expert in metselen? We geven ook andere cursussen voor jouw bouwonderneming of hobbyist: Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is jouw natuurlijke partner voor jouw scholingsbeleid.
€ 871,-
per persoon