Wanneer wil je gaan?

17 september 2024
8:30-16:00 · Nieuwegein · € 444,-
Ik wil deze training op een andere datum/locatie volgen · € 444,-

Schadebeperkend openen van deuren en ramen

Video

Intro

In 95 procent van de gevallen worden deuren en ramen op een verkeerde manier geopend. Onprofessionele openingstechnieken veroorzaken vaak schade die je zelf moet betalen. Leer betere methoden om deuren en ramen nagenoeg schadevrij te openen met de cursus ‘Schadebeperkend openen van deuren en ramen’.

✔ Bij succesvolle afronding ontvang je een certificaat voor de training openingstechnieken.

Stel je voor, je staat voor een gesloten deur in een appartementencomplex waar lekkage is gemeld. De bewoner is niet thuis, en je moet zo snel mogelijk toegang krijgen tot de woning om de nodige reparaties uit te voeren. Je wilt voorkomen dat je onnodige schade aan de deur of het raam veroorzaakt. Hoe ga je te werk?

Onze training "Schadebeperkend openen van deur en raam" biedt de oplossing. In deze cursus openingstechnieken leren we effectief werken met openingsgereedschappen terwijl we schade minimaliseren. Perfect voor onderhoudsmedewerkers van bouwbedrijven en woningcorporaties.

Het schadebeperkend openen van deuren of ramen heet ook wel ‘destructief’ openen. Wanneer er te veel schade aangericht wordt door openingstechnieken, kunnen de kosten hiervan doorberekend worden. Ook zorgen amateuristische technieken voor tijdverlies en het verliezen van vertrouwen van de klant. Door het aanleren van professionele openingstechnieken met een cursus ‘Schadebeperkend openen van deuren en ramen’ behoud je tevreden klanten.

Wat leer je?

In de cursus voor openingstechnieken leer je verschillende methoden om deuren en ramen zo goed als schadevrij te openen. Maak kennis met verschillende soorten openingsgereedschap en voorkom onnodige schadebetalingen.

Resultaat
✔ Basisvaardigheden en -kennis van openingstechnieken
✔ Problemen oplossen bij toegangsbeheer
✔ Schadebeperkend ramen en deuren openen
✔ Professionele en vertrouwelijke afhandeling met klanten

Duur training

1 dag (8 uur)

Programma

Tijdens de cursus voor “Schadebeperkend openen van gesloten deuren en ramen” worden de volgende onderdelen behandeld:

Non-destructief (schadevrij)
 • Theorie over diverse sloten en cilinders.
 • Het verwijderen van afgebroken sleutels in de cilinder door middel van diverse apparatuur.
 • Het openen van deuren, door middel van diverse handige hulpmiddelen.
 • Het openen van draai kiep ramen, met behulp van speciale apparatuur.
Destructief (met beperkte schade)
 • Informatie over diverse sloten en cilinders.
 • Het openen van de (cilinder) sloten door middel van diverse apparatuur.
  • Trekken van de cilinder, ook met anti kerntrekbeslag.
  • D.m.v Glocke en Zieh-Fix.
  • Breken van de Cilinder.
  • Frezen van de Cilinder.
 • Het openen van deuren, door middel van diverse apparatuur.
  • Openen van defecte meerpuntssluiting.
  • Openen van defecte insteeksloten.
Tijdens de training gaat je zelf aan de slag met de door ons beschikbaar gestelde hulpmiddelen. Na afronding ontvang je een certificaat van deelname.
Locatie: Klik op "Bekijk datums" voor de beschikbare locaties.
Liever op eigen locatie? Informeer dan naar een in-company maatwerk cursus.

Datum: Klik op 'Bekijk datums' voor de beschikbare data.

Zijn er nog geen data gepland? Laat dan je gegevens achter. Zodra er een datum is gepland, stellen we hier direct van op de hoogte.

Voor wie?

(Onderhouds)medewerkers van bouwbedrijven en woningscorporaties en medewerkers die effectief moeten werken met openingsgereedschappen.

Wil je de training met collega’s volgen? Met een in-company opleiding komen we op locatie.

Offerte

Bij Bouwradius is het ook mogelijk om een in-company cursus te volgen, of je nu een grote of kleine, zelfstandige onderneming hebt.
Klik hier voor een offerte

Investering

De kosten voor een cursus schadebeperkend openen van deur en raam zijn € 444,-; De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee en lunch. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Tip: Informeer bij je werkgever naar het Persoonlijk Ontwikkelbudget. Werkgevers hebben immers veel profijt van de nieuwe kennis uit onze bedrijfsopleidingen

Vragen?

Heb je nog vragen over deze cursus openen van deur en raam? Of wil je zeker weten dat het de juiste cursus voor jou is? Wij lichten het graag toe. Bel ons op (079) 36 85 800 of mail gerust via info@bouwradius.nl. We zien je graag op onze cursuslocatie of in-company op eigen locatie.

Ben je al expert in het schadebeperkend openen van deur en raam? We geven ook andere cursussen voor jouw bouwonderneming of hobbyist: Over Bouwradius
Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is jouw natuurlijke partner voor jouw scholingsbeleid.
€ 444,-
per persoon