Wanneer wil je gaan?

7 juni 2024
8:30-16:00 · Nieuwegein · € 574,-

Afhangen en sluitbaar maken van deur en raam

Intro

Het afhangen en sluitbaar maken van ramen en deuren is een essentiële vaardigheid voor schilders en professionals in het gebouwonderhoud. Een correcte installatie van deuren en ramen zorgt niet alleen voor een optimale functionaliteit en veiligheid, maar draagt ook bij aan de energiezuinigheid en uitstraling van een gebouw. Een training ‘Afhangen en sluitbaar maken’ opent letterlijk en figuurlijk deuren in jouw bouw carrière.

✔ Bij succesvolle afronding ontvang je een certificaat voor deelname aan de cursus ‘Afhangen en sluitbaar maken’

Schilders en timmerpersoneel weten als geen ander dat klemmende deuren en ramen voor veel problemen zorgen. Als ze niet hersteld worden voor het schilderen, kan het schilderwerk beschadigen door een raam of deur open te doen. Krassen in het kozijn of houtwerk verminderen de bescherming van verf, wat kan leiden tot houtrot door vocht in het hout. Bespaar op voorhand tijd en geld door het juist afhangen en sluitbaar maken van ramen en deuren.

Bovendien zorgen goede bouwdelen (deuren en ramen) voor een stabiele klimaatscheiding en inbraakwering in een gebouw. Maak ventilatie en toegang mogelijk wanneer je het nodig hebt en zorg dat deuren en ramen dicht blijven voor onbevoegden.
Tijdens de cursus "Afhangen en sluitbaar maken van deur en raam" leer je stap voor stap de essentiële technieken om deuren en ramen professioneel af te hangen. Je krijgt inzicht in de verschillende soorten deur- en raamconstructies, leert hoe je de juiste maatvoering bepaalt en ontdekt hoe je scharnieren en sluitwerk op de juiste manier installeert.

Wat leer je?

In de cursus “Afhangen en sluitbaar maken” leer je de essentiële vaardigheden om deuren en ramen professioneel te installeren, vervangen en herstellen.
Resultaat
✔ Ken alle basisbegrippen
✔ Hang, herstel en vervang ramen en deuren
✔ Voorkom schade en verhoog duurzaamheid

Duur training

1 dag

Programma

In overleg met de instructeur wordt uit de volgende onderdelen een programma samengesteld:
Ramen afhangen en sluitbaar maken
 • Buitendraaiende ramen afhangen en sluitbaar maken
 • Pas -en armschaven van het raam
 • Aanbrengen van de scharnieren
 • Aanbrengen van de sloten en het uitzetijzer
Deuren afhangen en sluitbaat maken
 • Stompe binnendeuren afhangen en sluitbaar maken
 • Pas- en armschaven van de deur
 • Aanbrengen en afwerken van het slot
 • Het afhangen en sluitbaar maken van een buitendeur
Gereedschap en freezen
 • Instellen van het aanvoerapparaat op de juiste snelheid
 • Frezen van sponningen in kozijn, raam en deurhout
 • Frezen van groeven in kozijn, raam en deurhout
 • Frezen van schuine kanten in kozijn, raam en deurhout
 • Frezen van vellingkanten aan kozijnhout
 • Frezen van diverse soorten profielen, zoals de duivejager, aan kozijn, raam en deurhout
Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van deelname voor de training ‘Deuren en ramen afhangen en sluitbaar maken’
Locatie: Klik op "Bekijk datums" voor de beschikbare locaties.
Liever op eigen locatie? Informeer dan naar een in-company maatwerk cursus.
Datum: Klik op 'Bekijk datums' voor de beschikbare data.

Zijn er nog geen data gepland? Laat dan je gegevens achter. Zodra er een datum is gepland, stellen we hier direct van op de hoogte.

Voor wie?

Schilders, medewerkers in onderhoud en beheer van gebouwen, individuen zonder timmeropleiding en iedereen die regelmatig ramen en deuren moet afhangen.

Wil je de training met collega’s volgen? Met een in-company opleiding komen we langs op locatie. Ook kan je de training online volgen en deskundigen detacheren.

Offerte

Bij Bouwradius is het ook mogelijk om een in-company cursus te volgen, of je nu een grote of kleine, zelfstandige onderneming hebt.
Klik hier voor een offerte

Investering

De kosten voor een training Afhangen en sluitbaar maken zijn € 574,-; De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee en lunch. Deze bedragen zijn exclusief BTW.
Tip: Informeer bij je werkgever naar het Persoonlijk Ontwikkelbudget. Werkgevers hebben immers veel profijt van de nieuwe kennis uit onze bedrijfsopleidingen

Vragen?

Heb je nog vragen over deze cursus afhangen en sluitbaar maken? Of wil je zeker weten dat het de juiste cursus voor jou is? Wij lichten het graag toe. Bel ons op (079) 36 85 800 of mail gerust via info@bouwradius.nl. We zien je graag op onze cursuslocatie of in-company op eigen locatie.

Ben je al expert in afhangen en sluitbaar maken? We geven ook andere cursussen voor jouw bouwonderneming of hobbyist: Over Bouwradius
Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is jouw natuurlijke partner voor jouw scholingsbeleid.
€ 574,-
per persoon