Wanneer wil je gaan?

Deze training wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 079 36 85 800

Kitten in de bouwpraktijk

Intro

In de bouw wordt steeds meer gebruik gemaakt nieuwe constructies, verschillende materialen en prefab onderdelen. Lijm en kit zijn dan een bewust gekozen bouwmaterialen om dit tot een verantwoord en duurzaam geheel samen te stellen. Denk daarbij aan b.v. dilatatievoegen, beglazing, tegelwerk en verlijmingen. In deze cursus leer je hoe je kit op de juiste manier gebruikt. Met deze kennis kun je in de toekomst een aanwinst zijn voor elk bouwteam waarmee je samenwerkt.

Wat leer je?

In deze training wordt uiteengezet waar de verschillende kitsoorten geschikt voor zijn, waar de ondergronden aan moeten voldoen en hoe primers en kitten moeten worden aanbracht en afgewerkt. De training is vooral gericht op voorkomen van uitvoeringsfouten. De kernzaken en handelingen ten aanzien van het kit verwerken worden behandeld. De benodigde vaardigheden kunnen alleen nu veelvuldig oefenen eigen gemaakt worden, daar is deze beperkte training onvoldoende tijd voorhanden.

Duur training

Kitten in de bouwpraktijk is een cursus die 1 dag duurt. Let op: de benodigde vaardigheden kunnen alleen door veelvuldig oefenen eigen gemaakt worden.

Programma

In deze cursus leer je over de verschillende soorten kit en hoe je die op de juiste manier aanbrengt. Je leert ook over de verschillende gereedschappen en veiligheidsprocedures die nodig zijn bij het werken met kit. Aan het eind van deze cursus zul je beter begrijpen hoe je gebouwen weerbestendig kunt houden en schade door water- of luchtlekken kunt voorkomen. Dit leer je aan de hand van een theorie programma en een praktijkopdracht.

Theorieprogramma
 • Waar en wanneer worden kitten toegepast?
 • Aan welke eisen moeten kitten voldoen?
 • Welke kitsoorten zijn er en waarvoor worden ze toegepast?
 • Voegafmetingen
 • Voorbehandelen van kitvoegen met primers en rugvulling
 • Aanbrengen van kit
 • Afwerken van kitvoegen
 • Wanneer moeten kitvoegen vervangen worden?
 • Gereedschappen en veiligheid/gezondheid
Te behandelen voegafdichtingen:
 • Overschilderbare afdichtingen en scheuren (binnen)
 • Maken van dilatatievoegen
 • Aanbrengen van beglazingskit
 • Brugvoegsystemen
 • Sanitaire voegen
 • Verlijmingen met (lijm)kit
Practicum
Tijdens het practicum worden een aantal handelingen gedemonstreerd en geoefend. Hierbij komen praktische zaken aan de orde als; werkrichting, aansnijden van de spuitmond, werken met primer, aanbrengen en afwerken van kit. Deze cursus richt zich in eerste instantie op het verantwoord maken van de juiste keuzes en het aanreiken van handvatten om het aanbrengen van kit kwalitatief verantwoord uit te voeren.
De cursusduur is veel te kort om handvaardigheid aan te leren, daarvoor zijn vele uren van oefenen in de praktijk noodzakelijk. Twijfel je of heb je vragen over het doel van de training? Neem gerust contact met ons op

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor uitvoerende medewerkers die met enige regelmaat kitvoegen aanbrengen. Als basiskennis wordt uitgegaan van een bouwkundige achtergrond. De training is daarom minder geschikt voor particulieren.

Offerte

Bij Bouwradius is het ook mogelijk om een in-company cursus te volgen, of je nu een grote of kleine, zelfstandige onderneming hebt.
Klik hier voor een offerte

Investering

De cursus kost € 355,- De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee en lunch. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Tip: Informeer bij je werkgever naar het Persoonlijk Ontwikkelbudget. Werkgevers hebben immers veel profijt van de nieuwe kennis uit onze bedrijfsopleidingen

Video

Vragen?

Heb je nog vragen over deze Kit training? wij lichten het graag toe. Bel ons op (079) 36 85 800 of mail via info@bouwradius.nl. We zien je graag op onze cursuslocatie of in-company op eigen locatie.

Ben je al expert in kittenn? We geven ook andere cursussen voor jouw bouwonderneming of hobbyist: Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is jouw natuurlijke partner voor jouw scholingsbeleid.
€ 355,-
per persoon