Wanneer wil je gaan?

Deze training wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 079 36 85 800

Examen Monteur Steigerbouw

Intro

In hoofdstuk 7 van de Richtlijn Steigers 'Opleiding steigerbouw' is terug te vinden dat steigers uitsluitend gemonteerd worden door personen die in het bezit zijn van een MBO-diploma steigermontage of een branchecertificaat, verstrekt onder het regime van persoonscertificering, welke zijn/haar montageniveau aangeeft (bijv. Monteur steigerbouw). Na de overgangstermijn, welke afloopt op 1 januari 2017, zijn als het op cursorische scholing aankomt, alleen de certificaten verstrekt onder het regime van persoonscertificering geldig.
De exameninhoud is gebaseerd op de eind- en toetstermen van het functieniveau: Monteur Steigerbouw.
Het examen 'Monteur Steigerbouw' wordt uitgevoerd in het kader van persoonscertificering zoals omschreven in ISO 17024 en wordt afgenomen door een onafhankelijk examenbureau.
Kijk ook bij onze upgradetraining persoonscertificering.

Niveaumeeting

Bij Bouwradius krijgen we vaak de vraag welke training er precies geschikt is voor het niveau van een cursist. Om onze klanten van dienst te kunnen zijn, hebben we daarom een niveaumeting voor steigerbouw ontwikkeld. Klik hier voor meer informatie.

Wat leer je?

Medewerkers maken hun vakbekwaamheid aantoonbaar door het behalen van het 5 jaar geldige branchecertificaat (verstrekt onder persoonscertificering) Monteur Steigerbouw.

Duur examen

1 dag

Programma

Dit examen bestaat uit:
  • Een twee uur durende theorie examen
  • Een vier uur durende praktijk examen

Voor wie?

Alle uitvoerende medewerkers die steigerwerk vakbekwaam en aantoonbaar moeten uitvoeren met behulp van een branchecertificaat (onder persoonscertificatie) Monteur Steigerbouw. Sinds 18 december 2018 is de Richtlijn Steigers Arbocatalogus Bouw & Infra. Daarmee hebben de opleidingseisen die genoemd zijn in hoofdstuk 7 van de Richtlijn Steigers de kracht van wet gekregen. Entreecriteria: Minimale leeftijd van 19 jaar en een geldig VCA-certificaat.

Investering

Wat zijn de kosten voor een examen monteur steigerbouw? De kosten zijn € 678,- De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee, lunch en indien van toepassing, examen. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen?

Heb je nog vragen over dit monteur steigerbouw examen? Wij lichten het graag toe. Bel ons op (079) 36 85 800 of mail gerust via info@bouwradius.nl. We zien je graag op onze cursuslocatie.

Over Bouwradius
Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is uw natuurlijke partner voor uw scholingsbeleid.
€ 678,-
per persoon