Wanneer wil je gaan?

Deze training wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 079 36 85 800

Gezond Werken

Intro

Onder belasting, bijvoorbeeld door sedentair (zittend) werk, of juist fysieke overbelasting zijn beiden funest voor een werknemer en kunnen leiden tot ziekteverzuim. In de bouw ligt het ziekteverzuim gemiddeld op 6 procent, een grote kostenpost voor werkgevers en een extra belasting op de collega’s die de taken van de uitvaller op zich moeten nemen. Gezond werken is daarom een must. Het voorkomt financiële tegenvallers en verhoogt het plezier in het werk. En omdat we steeds later AOW krijgen is gezond blijven een hele uitdaging.

Niveaumeting

De training Gezond Werken wordt op maat aangeboden. Wij kunnen dus een programma samenstellen voor mensen die fysiek werk doen, zoals in de bouw- en in de schoonmaaksector. Maar ook voor mensen die veel achter de computer zitten of andere taken uitvoeren binnen een organisatie maken wij trainingen op maat.
Daarnaast is een training voor HR-afdelingen en managers mogelijk, waarin wij uiteenzetten hoe je het beste bij jouw bedrijf het ‘gezond werken-beleid’ kunt implementeren.

Wat leer je?

Gezond werken in algemene zin. Wat zijn de risico’s van jouw werk, hoe kun je deze risico’s beperken. Hoe houd je je lichaam fit, hoe blijf je gezond gedurende je werkende leven? Of je nu steigerbouwer bent of op kantoor zit. De lesstof is zo ingericht dat medewerkers er direct de volgende dag mee aan de slag kunnen in de praktijk.
Beleidsbepalers geven we tijdens de training handvatten om hun personeel zo gezond mogelijk te laten werken.

Duur training

Maatwerktraining van een halve dag, met eventueel een vervolg/ opfristraining van nog eens een halve dag na zes maanden.

Programma

Mogelijkheid: Vooraf geschoten filmpje in de werkelijke praktijk van het bedrijf bekijken, om zo het ‘basisgedrag’ van de medewerkers duidelijk voor het voetlicht te brengen.
  • Hoe zit je lijf in elkaar en hoe kun je voorkomen dat je schade oploopt?
  • Waar zitten de risico’s voor fysieke en mentale klachten?
  • Praktisch: hoe pak je, letterlijk en figuurlijk, bepaalde werkzaamheden aan?

Voor wie?

De trainingen voor medewerkers van een organisatie worden exclusief op maat gemaakt voor het personeel of voor het betreffende team. Waarbij bij voorkeur gebruik gemaakt wordt van de gereedschappen/ middelen die werknemers normaal gebruiken
Bij trainingen van bijvoorbeeld HR-medewerkers kan ervoor gekozen worden om met collega’s uit het vak samen de training te volgen, omdat de ervaring is dat in die setting ook veel van elkaar geleerd kan worden.

Toelatingsvoorw.

Voor een training kan worden ontwikkeld en ingepland, wordt altijd eerst een intakegesprek gevoerd. Er wordt dan gesproken met beslissingsnemers, zoals teammanagers, eigenaren en HR-medewerkers en soms ook met de Arbomedewerker(s) bij grotere organisaties.

Investering

Wat zijn de kosten voor een cursus Gezond Werken? De kosten zijn op aanvraag. De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee.
Klik hier voor een offerte

Vragen?

Heb je nog vragen over deze training Gezond Werken? Wij lichten het graag toe. Bel ons op (079) 36 85 800 of mail gerust via info@bouwradius.nl. We zien je graag op onze cursuslocatie of in-company op eigen locatie.

Over Bouwradius
Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is uw natuurlijke partner voor uw scholingsbeleid.
€ 0,-
per persoon