Wanneer wil je gaan?

14 en 22 september 2023
08:30-16:00 · Hattemerbroek
28 september en 6 oktober 2023
08:30-16:00 · Barendrecht
6 en 14 november 2023
08:30-16:00 · Horst
8 en 17 november 2023
08:30-16:00 · Hattemerbroek

Herhaling monteur Steigerbouw incl. examen

Intro

De Monteur Steigerbouw monteert en demonteert zelfstandig eenvoudige steigers van categorie 1 en mag onder toezicht van minimaal een 1e monteur complexe steigers monteren.
Steigers behoort tot één van de risicovolste factoren binnen de bouw. Het is niet alleen risicovol voor de monteur, maar ook voor de gebruiker van de steiger. Voor het monteren en demonteren van steigers moeten de personen die montagehandelingen verrichten aantoonbaar geschoold zijn op hun vakbekwaamheidsniveau.

De examens op steigerbouwgebied worden onder het regime van persoonscertificatie afgenomen en zijn 5 jaar geldig.

Sinds 18 december 2018 is de Richtlijn Steigers opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Daarmee hebben de opleidingseisen die genoemd zijn in hoofdstuk 7 van de Richtlijn Steigers de kracht van wet gekregen.

Niveaumeeting

Bij Bouwradius krijgen we vaak de vraag welke training er precies geschikt is voor het niveau van een cursist. Om onze klanten van dienst te kunnen zijn, hebben we daarom een niveaumeting voor steigerbouw ontwikkeld. Klik hier voor meer informatie.

Wat leer je?

Je maakt je vakbekwaamheid aantoonbaar door het behalen van het Persoonscertificaat Monteur Steigerbouw.

Toelatingsvoorw.

Entreecriteria: Minimale leeftijd van 19 jaar, een geldig Basis-VCA-certificaat en bij SVWOH aangemeld als Monter steigerbouw .
Je ontvangt bij het met voldoende resultaat afleggen van het theorie- en praktijkexamen een verlenging van je Persoonscertificaat Monteur Steigerbouw.

Duur training

3 dagen

Programma

  • Wet- en regelgeving
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Steigerontwerp en (de)montage
  • Communicatie en oplevering
  • Steigertoegangsmogelijkheden
  • Materiaaleisen
  • Stabiliteit
  • Sterkte, stijfheid, stabiliteit en krachten
  • Speciale weersomstandigheden
  • Examen

Voor wie?

Alle uitvoerende medewerkers die steigerwerk aantoonbaar vakbekwaam moeten uitvoeren en daarvoor in het bezit dienen te zijn van een geldig certificaat Monteur Steigerbouw zoals vastgelegd in de Richtlijn Steigers.

Investering

De kosten zijn € 934,-; De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee, lunch en indien van toepassing, examen. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen?

Heb je vragen over deze cursus steigerinspecteur. Wij lichten het graag toe. Bel ons op (079) 36 85 800 of mail gerust via info@bouwradius.nl. We zien je graag op onze cursuslocatie of in-company op eigen locatie.

Over Bouwradius
Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is uw natuurlijke partner voor uw scholingsbeleid.
€ 934,-
per persoon