Wanneer wil je gaan?

8 november 2023
08:30-16:00 · Nieuwegein

Verplaatsen van lasten

Intro

Veel letsel en schade in de bouw is het resultaat van het onjuist gebruik van hijsgereedschap en hijswerktuigen. Daarom zijn werkgevers wettelijk verplicht om personeel goed en aantoonbaar op te leiden voor risicovolle werkzaamheden. Een cursus voor het veilig verplaatsen van lasten helpt de algemene veiligheid en ontwikkeling van werknemers.

✔ Bij succesvolle afronding ontvang je een certificaat.

Veiligheid is de belangrijkste factor bij het verplaatsen van zware lasten en daarom wordt tijdens onze training veel aandacht besteed aan veiligheidsvoorschriften en -procedures. Werknemers leren hoe ze moeten communiceren tijdens het verplaatsen van de last en hoe ze moeten omgaan met noodsituaties.

Naast de praktische vaardigheden leren werknemers ook over de wet- en regelgeving met betrekking tot het verplaatsen van zware lasten, theorie over hijswerktuigen en hijsgereedschappen. Ze leren bijvoorbeeld welke verantwoordelijkheden ze hebben als het gaat om de veiligheid van de omgeving en hoe ze moeten voldoen aan de eisen van de Arbowet.

De training 'Verplaatsen van lasten' stelt werknemers in staat om veilig en efficiënt zware lasten te verplaatsen, waardoor het risico op letsel en schade aan de omgeving wordt verminderd. Bij het succesvol voltooien ontvangen deelnemers een certificaat dat aantoont dat de medewerker voldoende kennis heeft van het verplaatsen van lasten.

Wat leer je?

Met deze cursus ‘Verplaatsen van lasten’ leer je lasten veilig en doelmatig aanslaan en verplaatsen.

Resultaat

✔ Verantwoord lasten aan te slaan en verplaatsen
✔ De juiste hijsmiddelen inzetten voor het verplaatsen van lasten
✔ Voldoe aan de wettelijke eisen voor het verplaatsen van lasten
✔ Effectief en communicatief vaardig betrokken zijn tijdens het verplaatsen

Duur training

1 dag

Programma

Tijdens de training voor het verplaatsen van lasten worden de volgende praktijk en theoretische onderdelen behandeld:

Theorie:
 • Wet en regelgeving
 • Begrippen met betrekking tot het verplaatsen van lasten
 • Soorten en kenmerken van hijswerktuigen
 • Soorten en kenmerken van hijsgereedschap
 • Wijze van aanslaan met betreffende hijsgereedschap
 • Afkeurcriteria hijsgereedschap
 • Speciaal hijsgereedschap
 • Veilig verplaatsen van lasten
 • Communicatie bij het verplaatsen van lasten
Praktijk:
 • Veilig verplaatsen van diverse lasten
 • Communiceren met de kraanmachinist
De training wordt afgesloten met een theorietoets.

Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een certificaat in de vorm van een pas als bewijs van deelname.

Locatie: Klik op "Bekijk datums" voor de beschikbare locaties.
Liever op eigen locatie? Informeer dan naar een in-company maatwerk cursus.

Datum: Klik op ‘Bekijk datums’ voor de beschikbare data.

Staat er op dit moment geen training in de planning? Neem dan contact met ons op of laat je gegevens achter via het inschrijfformulier. Wij kijken graag met je naar de mogelijkheden.

Voor wie?

De cursus ‘Verplaatsen van lasten’ is voor uitvoerende medewerkers die (incidenteel) lasten verplaatsen. Vaak zijn dit riggers, aanpikkers, pikelateuren of lastbegeleiders.

Wil je de training met collega’s volgen? Met een in-company opleiding komen we langs op locatie. Ook kan je de training online volgen en deskundigen detacheren.

Video

Investering

Wat zijn de kosten voor een Verplaatsen van Lasten cursus? De kosten zijn € 444,-; De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee, lunch en indien van toepassing, examen. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze Verplaatsen van Lasten training? Of zeker weten dat het de juiste cursus voor jou is? Bel ons op (079) 36 85 800 of mail gerust via info@bouwradius.nl. We zien je graag op onze cursuslocatie of in-company op eigen locatie.

Ben je al expert in verplaatsen van lasten? We geven ook andere cursussen voor veiligheid en milieu: Over Bouwradius
Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is uw natuurlijke partner voor uw scholingsbeleid.
€ 444,-
per persoon