Wanneer wil je gaan?

Deze training wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 079 36 85 800

Herkennen van Asbest

Intro

Asbest herkennen is van cruciaal belang voor ieders gezondheid. Vervuild of beschadigd asbest kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals longkanker of asbestose. Het kundig herkennen van asbest kan blootstelling aan deze gevaren voorkomen waardoor je op tijd maatregelen treft. Hoe herken je asbest?
Het bewerken, verwerken en in voorraad hebben van asbest is sinds 1 juli 1993 verboden. Tot die tijd werden asbest en asbesthoudende materialen veel gebruikt in woningen, fabrieken en schuren, maar ook in schepen en wegen. Medewerkers komen in hun werk, vooral bij onderhoud en renovatie, dus nog vaak asbest tegen. Bijvoorbeeld in borstweringen, bij pijpen en leidingen, achter kachels en in puin. Voor hun eigen gezondheid en de wetgeving is het belangrijk dat asbest snel wordt herkend en dat er kennis is hoe te handelen als asbest wordt aangetroffen.

In de eendaagse cursus asbestherkenning leert iedereen die beroepsmatig met asbest in aanraking komt hier op de juiste wijze mee om te gaan.

Wat leer je?

Tijdens de cursus leer je asbest herkennen en hoe daarop te reageren. Let op: het gaat dus niet om het verwijderen van asbest.

Resultaat
✔ Verschillende asbestsoorten herkennen
✔ Brede kennis van de risico’s van asbest
✔ Voorbereid maatregelen treffen bij asbestherkenning
✔ De laatste kennis van de wet ken over asbest

Duur training

Halve dag (4 uur)

Programma

De volgende onderwerpen worden behandeld bij de asbestherkenning cursus:
 • Wat is asbest?
 • Soorten asbest, kleuren en groepen
 • Opbouw en indeling naar structuur
 • Eigenschappen en kenmerken van asbest
 • Asbest productie in het verleden en nu
 • Gezondheidsrisico’s van asbest
 • Grenswaarden en vezelconcentratie
 • Arbeidshygiënische strategie
 • Waar asbest kan worden aangetroffen
 • Herkennen van asbest (verdacht) materiaal, met gebruik van monsterstukken
 • Hoe te handelen na asbestdetectie
 • Wet en regelgeving
 • Risicoklassen van asbest
 • Werkwijze bij asbestsaneringen
Tijdens de training Asbestherkenning wordt veel gewerkt met praktijkvoorbeelden.

Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat als bewijs van deelname.

Locatie: Klik op "Bekijk datums" voor de beschikbare locaties.
Liever op eigen locatie? Informeer dan naar een in-company maatwerk cursus.

Datum: Klik op ‘Bekijk datums’ voor de beschikbare data.

Voor wie?

De training ‘Asbest herkennen’ is voor uitvoerende medewerkers in de bouw, onderhoud, renovatie of beheer die in aanraking kunnen komen met asbest. Wil je de training met collega’s volgen? Met een in-company opleiding komen we langs op locatie. Ook kan je de training online volgen en deskundigen detacheren.

Offerte

Bij Bouwradius is het ook mogelijk om een in-company cursus te volgen op eigen locatie, of je nu een grote of kleine, zelfstandige onderneming hebt.
Klik hier voor een offerte

Investering

Wat zijn de kosten voor een Herkennen van Asbest cursus? De kosten zijn € 221,-; De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze Herkennen van Asbest training? Wij lichten het graag toe. Bel ons op (079) 36 85 800 of mail gerust via info@bouwradius.nl. We zien je graag op onze cursuslocatie of in-company op eigen locatie.

Ben je al expert in het herkennen van asbest? We geven ook andere cursussen voor jouw bouwonderneming: Over Bouwradius
Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is jouw natuurlijke partner voor jouw scholingsbeleid.
€ 221,-
per persoon