Wanneer wil je gaan?

Deze training wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 079 36 85 800

Bouwbesluit

Intro

In onze praktijkgerichte training Bouwbesluit leer je alles over het Bouwbesluit, tegenwoordig Besluit bouwwerken leefomgeving (BBL) genoemd. De praktijk van de uitvoerder en voorman staat hierbij centraal. Wat vindt de overheid belangrijk en welke afwijkingen kunnen leiden tot een bouwstop? Je leert het allemaal bij Bouwradius.

✔ Leer tijdig afwijkingen signaleren waardoor faalkosten vermeden kunnen worden

Waarom?
Het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) is de opvolger van Bouwbesluit 2012. Ieder gebouw moet minimaal voldoen aan de eisen uit het Bouwbesluit. De impact hiervan is groot, ook op juridisch vlak. Een bouwwerk mag geen risico’s vormen voor omwonenden, gebruikers en de rest van de omgeving. Hier heeft de overheid voorschriften voor vastgelegd. Deze voorschriften gaan over veiligheid, bruikbaarheid, gezondheid, energiezuinigheid en milieu. Een bouwwerk moet aan alle voorschriften voldoen.

Wat leer je?

Het doel van deze praktijkgerichte training ‘besluit bouwwerken leefomgeving’ (BBL) is het tijdig signaleren van afwijkingen, waardoor faalkosten vermeden kunnen worden. Ook behandelen we een stukje theorie waarin je leert waar het Bouwbesluit voor dient, wat de overheid belangrijk vindt en welke afwijkingen kunnen leiden tot een bouwstop.

Resultaat
✔ Leer alles over het Bouwbesluit
✔ Blijf up to date over de wijzigingen in 2023
✔ Breng je kennis in de praktijk

Duur training

De duur van onze cursus bouwbesluit is 1 dag.

Programma

Wat kun je allemaal verwachten als je onze cursus besluit bouwwerken leefomgeving (BBL) bijwoont? Het programma bestaat zowel uit theorie- als praktijkonderdelen. Hierin komen onder andere de volgende onderdelen naar voren:
  • Algemeen: Waar dient het bouwbesluit voor.
  • Wat zijn de basisuitgangspunten
  • Hoe is het Bouwbesluit opgebouwd
  • Wijzigingen 2023 bespreken
  • Verschillende onderdelen, bijvoorbeeld vluchtwegen, brandveiligheid enz. uitwerken en bespreken
  • In groepjes aan de hand van een nieuwbouw project de eisen van het bouwbesluit toetsen
  • Presentatie van het getoetste project
  • Aanvang bouwvergunning via omgevingsloket
  • Evaluatie
Locatie: Klik op "Bekijk datums" voor de beschikbare locaties.
Liever op eigen locatie? Informeer dan naar een in-company maatwerk cursus.

Datum: Klik op 'Bekijk datums' voor de beschikbare data.

Staat er op dit moment geen training in de planning? Neem dan contact met ons op of laat je gegevens achter via het inschrijfformulier. Wij kijken graag met je naar de mogelijkheden.

Voor wie?

De training Bouwbesluit is voor al het bouwplaats personeel.
Wil je de training met collega's volgen? Met een in-company opleiding komen we langs op locatie. Ook kan je de training online volgen en deskundigen detacheren.

Investering

Wat zijn de kosten voor een cursus Bouwbesluit? De kosten zijn € 289,-; De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee, lunch. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Tip: Informeer bij je werkgever naar het Persoonlijk Ontwikkelbudget. Werkgevers hebben immers veel profijt van de nieuwe kennis uit onze bedrijfsopleidingen

Vragen?

Heb je nog vragen over deze training? Bel ons op (079) 36 85 800 of mail via info@bouwradius.nl.

Ben je al expert in het bouwbesluit? We geven ook andere cursussen voor veiligheid en milieu: Over Bouwradius
Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is uw natuurlijke partner voor uw scholingsbeleid.
€ 289,-
per persoon