Wanneer wil je gaan?

Deze training wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 079 36 85 800

Online training diisocyanates (PUR)

Intro

Werk jij met diisocyanaten? Dan is het vanaf 24 augustus 2023 verplicht om hier een speciale opleiding voor te volgen. Of deze opleiding nodig is, vind je op het etiket van het product. Het gaat om de meeste PUR-schuimen, bepaalde kitten, lijmen en coatings.

Wat betekent dit voor jou?
Om te mogen werken met diisocyanaten is het verplicht om de cursus purschuim succesvol af te ronden.
Als je in de bouw werkt, dan is de training ‘Professionele toepassing van kleef- en afdichtmiddelen / Kleine verpakkingen bij omgevingstemperatuur’ voldoende om aan het vereiste certificaat te kunnen voldoen.
Je werkgever is verplicht om alle medewerkers die het PUR certificaat halen te registreren.

Waarom?
Het is verplicht om de opleiding succesvol af te ronden om met diisocyanaten te mogen blijven werken.
PUR (polyurethaan) ontstaat uit verschillende stoffen die gemengd worden en na een chemische reactie uitharden in PUR-schuim. In PUR zitten diisocyanaten. Deze stoffen kunnen onder andere allergieën of zelfs astma veroorzaken. Daarom is het vanuit Europese REACH-wetgeving vanaf 24 augustus verplicht om hier een training voor te volgen.

Voor meer informatie kun je ook terecht op de website van de Rijksoverheid, de verenigde producenten of bij de eigen leverancier. Of bij safeusediisocyanates.eu. Volg je de training via Bouwradius, dan ontzorgen wij je geheel voor het administratieve proces van aanmelden op het platform tot het ontvangen van het certificaat. Je hoeft niet uit te pluizen hoe het werkt. Dat hebben wij al voor je gedaan.

Wat leer je?

In de online training diisocyanaten leer je hoe je veilig kunt werken met PUR en andere producten die diisocyanaten bevatten.
Je volgt de training zelfstandig. Na het doorlopen van de E-learning maak je de toets. Nadat je hiervoor geslaagd bent, ontvang je het PUR certificaat.
OOK KLASSIKAAL MOGELIJK!
We kunnen de e-learning eventueel ook in een groep uitvoeren bij jullie op locatie of op een van onze cursuslocaties. Voor meer informatie hierover, klik je hier
Voordelen
✔ Zelfstandige training
✔ E-learning
✔ Op eigen locatie of op een van onze cursuslocaties

Duur training

Onze diisocyanaten training kost je ongeveer 30 tot 45 minuten.

Programma

Wat kun je verwachten van deze cursus?
  • Deelnemers aan de PUR cursus ontvangen een inlogcode en link naar de online training.
  • Je volgt de training en kan bij slagen het certificaat downloaden.
  • Mocht je zakken, dan kun je het examen onbeperkt herkansen.
  • Bouwradius download ook het certificaat van de deelnemer, administreert dit indien gewenst en stuurt een exemplaar voor de administratie naar jullie bedrijf.
  • Het is ook mogelijk de e-learning groepsgewijs bij jullie op locatie of op een van onze locaties uit te voeren. Al dan niet in combinatie met een training "luchtdicht bouwen" of ‘werken met diisocyanaten’.

Voor wie?

De e-learning diisocyanaten is voor uitvoerende medewerkers in de bouw, onderhoud, renovatie of beheer die werken met diisocyanaten en/of werken met PUR. Hou er rekening mee dat de PUR cursus verplicht is.
Ben je niet zo handig met computers? Dan kunnen wij langskomen op locatie en de e-learning klassikaal doorlopen en afsluiten met het examen. Ook hierbij zorgen wij voor alles, inclusief inzet van laptops. Je kunt de PUR training combineren met een training over "luchtdicht bouwen" of werken met diisocynaten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Investering

Wat zijn de kosten voor een Online cursus diisocyanates? De kosten zijn € 35,- per deelnemer. De prijzen zijn exclusief BTW.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze e-learning Diisocyanates Wij lichten het graag toe. Bel ons op (079) 36 85 800 of mail gerust via info@bouwradius.nl.

Over Bouwradius
Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is uw natuurlijke partner voor uw scholingsbeleid.
€ 35,-
per persoon