Wanneer wil je gaan?

Deze training wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 079 36 85 800

Aanhangwagentraining; E-rijbewijs (1 dag)

Intro

Mag jij met jouw rijbewijs een zware aanhangwagen trekken? Het is verleidelijk om het snel te doen, maar zonder E-rijbewijs kan dit leiden tot dure boetes en uitsluiting van de verzekering bij ongevallen. Voorkom vervelende risicovolle situaties en behaal je je E-rijbewijs al in één dag.

✔ Met een snelcursus binnen 1 dag je BE rijbewijs inclusief CBR praktijkexamen.

Snel je rijvaardigheden met een aanhanger verbeteren? In de spoedcursus leer je in één dag alle benodigde vaardigheden en word je klaargestoomd voor het behalen van je BE rijbewijs, ook wel bekend als een 'E achter B' rijbewijs. En dat alles voor een vaste prijs, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Wanneer heb je een BE rijbewijs nodig? Er zijn twee scenario’s waarin een B-rijbewijs niet voldoende is en je specifiek een BE-rijbewijs nodig hebt:
  • De totale massa van je aanhanger is boven de 750 kilo.
  • De totale massa van de auto plus massa van de aanhanger is samen meer dan 3500 kilo.
De massa bestaat uit het lege gewicht (zonder lading) plus het maximale laadvermogen (hoeveel kilo er maximaal bijgeladen mag worden). De maximale massa van de auto vind je op je kentekenbewijs of de handleiding.

Deze training is perfect voor bestuurders met enige ervaring met aanhangers. Nog geen rijervaring met aanhangwagens? Volg dan de 'tweedaagse training BE-rijbewijs.'
Het E-rijbewijs is ook geschikt voor rijden met een caravan, paardentrailer of oplegger.

Wanneer?

Datum: Klik op ‘Bekijk datums’ of ‘Inschrijven’ voor de beschikbare data.

Staat er op dit moment geen training in de planning? Neem dan contact met ons op of laat je gegevens achter via het inschrijfformulier. Wij kijken graag met je naar de mogelijkheden.

Wat leer je?

Rijden met een aanhangwagen en het behalen van je aanhangwagenrijbewijs. Ga snel de weg op met het BE rijbewijs.

Resultaat
✔ Gebruik zwaardere of grotere aanhangwagens
✔ Veilig rijden met een aanhanger
✔ Voorkom boetes en problemen met de verzekering
✔ Breder inzetbare bestuurder

Duur training

De snelcursus aanhangwagen training (E-rijbewijs) neemt 1 dag in beslag.

Programma

Tijdens de eendaagse snelcursus voor het halen van je BE rijbewijs, worden de volgende onderdelen behandeld:

  • Kennismaking met de verkeersschool/instructeur
  • Praktijkopleiding: rijden met de aanhangwagen bij jou in de regio
Lunchpauze (exclusief lunch)
  • Verder rijden met de aanhangwagen
  • Praktijkexamen BE-rijbewijs bij CBR (55min.)
  • Aftekenen presentielijst
Voor het examen heb je geen theoriecertificaat nodig.
Examen: De spoedcursus is inclusief het rij-examen bij CBR. Bij voldoende resultaat vraag je je E-rijbewijs aan bij jouw gemeente.

Locatie: Altijd dicht bij jou in de buurt.
De aanhangwagen training verzorgen we over heel Nederland. Zo les je altijd met professionele rijcoaches in jouw omgeving.

Voor wie?

Deze 1-daagse training voor aanhangerrijbewijs (BE) is geschikt voor bestuurders die beginnende ervaring hebben met rijden met een aanhangwagen.

Daarnaast moet je minimaal 18 jaar zijn en een geldig B-rijbewijs hebben.

De aanhangwagentraining voor E-rijbewijs wordt landelijk verzorgd. Training en examen vinden plaats in een voertuigcombinatie van een geschikt bevonden rijschool.

Nog geen rijervaring met een aanhanger? Volg dan de 2-daagse Aanhangwagentraining.
De aanhangwagentraining voor E-rijbewijs wordt landelijk verzorgd. Dus altijd in of dichtbij de woonplaats van de deelnemer. Training en examen vinden plaats in een voertuigcombinatie van een geschikt bevonden rijschool.

Investering

De kosten van een snelcursus voor het aanhanger rijbewijs halen zijn zijn € 884,- De prijzen zijn inclusief het CBR- examen en gebruik van examenvoertuig en aanhanger. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze training voor het BE rijbewijs halen? Wij lichten het graag toe. Bel ons op (079) 36 85 800 of mail gerust via info@bouwradius.nl.

Ben je al expert in rijden met de aanhangwagen? We geven ook andere cursussen voor werken met materieel: Over Bouwradius
Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is jouw natuurlijke partner voor jouw scholingsbeleid.
€ 884,-
per persoon