Wanneer wil je gaan?

Deze training wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 079 36 85 800

Verduurzamen van monumenten

Intro

Het verduurzamen van monumenten stond al hoog op de agenda, maar met de hoge kosten van energie is dit actueler dan ooit. Om monumenten ook voor de toekomst te behouden is deze stap in veel gevallen noodzakelijk, maar ook een uitdaging. Behoud van de monumentale kwaliteiten moet voorop staan. Dat vraagt altijd om maatwerk!

Wat leer je?

In deze training worden de mogelijkheden en risico's van verduurzaming van monumenten behandeld op bouwkundig vlak, installatietechniek en duurzame opwekking. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over wet- en regelgeving en vergunningstrajecten bij verduurzaming aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden. De restauratiemedewerker van vandaag moet hier ook kennis van hebben.

Duur training

1 dag

Programma

  • wat zijn monumentale waarden
  • bouwfysische gevolgen en risico's
  • verduurzamingsmogelijkheden met behoud van waarden
  • verduurzamen van installaties; toepassen van technische installaties in historische panden
  • regelgeving rondom verduurzamen van erfgoed
  • landelijke doelstellingen rondom verduurzaming van erfgoed
  • praktijkvoorbeelden en oefeningen
  • gezamenlijk behandelen van een praktijkcase

Voor wie?

Beheerders en eigenaren van historische panden, ambtenaren belast met monumententaken, medewerkers restauratiebedrijven betrokken bij restauratie en onderhoud, medewerkers van architecten- en adviesbureaus, leden van erfgoedcommissies.

Investering

€ 295,-; De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee, lunch en indien van toepassing, examen. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze training? Bel ons op (079) 36 85 800 of mail via info@bouwradius.nl.
Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is jouw natuurlijke partner voor jouw scholingsbeleid.
€ 295,-
per persoon