Wanneer wil je gaan?

Deze training wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 079 36 85 800

Restauratie in de praktijk

Intro

Het vakmanschap van restaureren beperkt zich niet alleen tot de vaklieden op de bouwplaats maar begint feitelijk al bij de opdrachtgever. Professioneel opdrachtgeverschap, een gedegen restauratieplan, een gespecialiseerde aannemer met vakbekwaam personeel zijn, naast een goede kwaliteits- en kostenbewaking, de sleutel tot een succesvolle restauratie.

Wat leer je?

In deze training komen alle facetten van het restaureren aan de orde, van de restauratievisie tot aan de opleveringen van bouwhistorie tot herbestemming. Daarnaast worden de restauratieonderdelen besproken met de keuzes die enerzijds in de bouwkeet en anderzijds op de steiger of in de werkplaats met de vakman zijn gemaakt.
Deze training geeft een praktische handreiking naar een ieder die het behoud van cultureel erfgoed voor ogen heeft.

Duur training

1 dag

Programma

  • Historisch overzicht van de verschillende venstertypen
  • Kruis -, klooster -en bolkozijn
  • Schuifraamkozijnen
  • Franse venster
  • Gebruik van glas in vroegere tijden
  • Deurtypen en luiken
  • Gebreken aan ramen, deuren en kozijnen
  • Oplossingen en restauratie opvattingen

Voor wie?

Timmerlieden, voorlieden, uitvoerders en begeleiders bij aannemers en timmerbedrijven die in de praktijk werkzaam zijn op het gebied van (monumenten) onderhoud, restauratie en renovatie. De training is ook interessant voor monumentenwachters en bouwkundig inspecteurs.

Investering

€ 295,-; De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee, lunch en indien van toepassing, examen. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze training? Bel ons op (079) 36 85 800 of mail via info@bouwradius.nl.
Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is jouw natuurlijke partner voor jouw scholingsbeleid.
€ 295,-
per persoon