Wanneer wil je gaan?

7 november 2023
08:30-16:00 · Nieuwegein
Regulier inschrijven
Voorinschrijven STAP

Na isoleren van bestaande woningen

Intro

Het Bouwbesluit stelt eisen aan de energiezuinigheid van nieuwe woningen en utiliteitsgebouwen. De belangrijkste eis daarvoor is de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). De eisen aan de energieprestatie van gebouwen zullen in de toekomst worden aangescherpt. De EPC zal daarom plaatsmaken voor de wettelijke eisen Bijna Energie neutrale Gebouwen (BENG). Met ingang van 1 januari 2021 geldt dat alle vergunningaanvragen moeten voldoen aan de eisen voor bijna energie neutrale gebouwen (BENG). Dit betekent dat in de dagelijkse bouwpraktijk zeer nauwkeurig gewerkt moet worden om deze aangescherpte eisen te kunnen realiseren. Kleine wijzigingen in het ontwerp of de uitvoering kunnen grote consequenties hebben. Deze training is ook online klassikaal te volgen.

Voor een cursus 'Na isoleren van bestaande woningen' kun je STAP-subsidie aanvragen. Kijk hier voor meer informatie.

Wat leer je?

In deze training maak je kennis met praktische problemen die zich kunnen voordoen bij het thermisch isoleren van woningen en utiliteitsgebouwen. De nadruk ligt op een betere kennis van isolatietechnieken, isolatiematerialen en de juiste wijze van verwerken. De samenhang tussen dampdoorlaatbaarheid, temperatuur, condensatie, vocht en de gevolgen hiervan voor de constructie krijgen de nodige aandacht.

Duur training

1 dag

Programma

Inhoud
  • Bouwfysica
  • Isolatiematerialen
  • Noodzaak van isoleren
  • Isoleren van gevels
  • Isoleren van daken
  • Isoleren van funderingen en kruipruimten
Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een certificaat als bewijs van deelname.
Locatie: Klik op "Bekijk datums" voor de beschikbare locaties.
Liever op eigen locatie? Informeer dan naar een in-company maatwerk cursus.

Datum: Klik op 'Bekijk datums' voor de beschikbare data.

Zijn er nog geen data gepland? Laat dan je gegevens achter. Zodra er een datum is gepland, stellen we hier direct van op de hoogte.

Voor wie?

Medewerkers die met enige regelmaat direct of indirect te maken hebben met het isoleren van de meest voorkomende constructie.

Investering

De kosten voor een cursus na-isoleren van bestaande woningen zijn € 265,-; De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee en lunch. Deze bedragen zijn exclusief BTW.
Tip: Voor deze training kun je een STAP-subsidie aanvragen, waardoor je de cursus kosteloos kan volgen. Kijk hier voor meer informatie.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze cursus na isoleren van bestaande woningen? Of wil je zeker weten dat het de juiste cursus voor jou is? Wij lichten het graag toe. Bel ons op (079) 36 85 800 of mail gerust via info@bouwradius.nl. We zien je graag op onze cursuslocatie of in-company op eigen locatie.

Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is jouw natuurlijke partner voor jouw scholingsbeleid.
€ 265,-
per persoon