Wanneer wil je gaan?

19 december 2023
08:30-16:00 · Hengelo €295,-

Na isolatie van monumentale panden

Intro

Bij het isoleren van monumenten staat het behoud van het monument voorop. Vooral thermische isolatie is precisiewerk waarbij deskundigheid noodzakelijk is. De thermische evenwichtssituatie van het monument wordt veranderd hetgeen niet mag leiden tot een aantasting van de bestaande constructie. Met behulp van de nieuwste technieken wordt de bestaande situatie geanalyseerd. Resultaten van internationale onderzoeken van na-geïsoleerde monumenten worden gebruikt om een zo optimaal mogelijke en duurzame oplossing te creëren. Koudebruggen, oppervlakte- en inwendige condensatie en optrekkend vocht zijn met het geleerde in deze praktijktraining deskundig te beheersen. Ook aan het deskundig aanbrengen van geluidsisolatie wordt aandacht besteed.

Wat leer je?

Verantwoord isoleren van bouwconstructies bij restauratie

Duur training

1 dag

Programma

Inhoud van de training:
  • Het verantwoord isoleren van bouwconstructies bij restauratie
  • (Houten) vloeren
  • Massieve muren aan de binnenzijde, eventueel aandacht aan spouwmuren
  • Hellende daken, beschoten kappen, traditionele open rieten daken en schroefdaken.
  • Veel gemaakte fouten bij het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden met de constructieve en financiële gevolgen.
  • Handvaten en (verwerkings)regels aanreiken om fouten en daaruit voortvloeiende schade te voorkomen
  • Bouwfysica in de praktijk. Genoemde bouwconstructies worden onderworpen aan consequenties van het isoleren, vocht en zoutmigratie, brandveiligheid, geluidaspecten.
  • EPG isolatienormen en behaaglijkheid d.m.v. isoleren van bouwconstructies in de restauratie
Bij voldoende resultaat ontvang je een Certificaat als bewijs van deelname.

Voor wie?

Timmerlieden, metselaars, voorlieden en begeleiders bij aannemers en timmer bedrijven die in de praktijk werkzaam zijn op het gebied van (monumenten)onderhoud, restauratie en renovatie. De training is ook interessant voor monumentenambtenaren en bouwkundig inspecteurs

Investering

€ 295,-; De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee, lunch en indien van toepassing, examen. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze training? Bel ons op (079) 36 85 800 of mail via info@bouwradius.nl.
Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is jouw natuurlijke partner voor jouw scholingsbeleid.
€ 295,-
per persoon