Wanneer wil je gaan?

Deze training wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 079 36 85 800

Monteur goederenbouwlift

Video

Intro

Werk jij met goederenbouwliften en heb jij ruime ervaring met het opstellen, monteren, demonteren en opleveren van de goederenbouwlift? Dan is de cursus monteur goederenbouwlift ideaal voor jou!

Goederenbouwliften zitten op bijna alle bouwwerken opgesteld. Het plaatsen en in werking stellen van deze lift is een taak voor een daarvoor geïnstrueerde medewerker: de monteur goederenbouwlift. Deze is verantwoordelijk voor het tot stand komen van de installatie en stuurt een eventuele hulpmonteur aan.

Waarom?
De goederenbouwlift moet deskundig worden geplaatst en operationeel gemaakt. De montagehandleiding is hierbij het uitgangspunt. Aangezien de lift op vele bouwplaatsen te vinden is, is het van belang dat dit goed wordt gedaan.

De training monteur goederenbouwlift wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Als je de examens haalt, krijg je een certificaat in de vorm van een pas. Deze is 5 jaar geldig.

Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldig VCA-certificaat.

Wat leer je?

In onze cursus monteur bouwlift leer je hoe je een goederenbouwlift veilig en functioneel monteert. Hierbij hou je rekening met omgevingsfactoren, regelgeving en (fabrikanten) voorschriften.

Resultaat
✔ Ken de wet- en regelgeving
✔ Leer alle basisbegrippen
✔ Leer liftopstellingen beoordelen
✔ Leer de materialen herkennen
En nog veel meer.

Duur training

De training monteur bouwlift duurt 1 dag

Programma

Wat kun je allemaal verwachten als je onze cursus monteur goederenbouwlift bijwoont? Het programma bestaat zowel uit theorie- als praktijkonderdelen. Hierin komen onder andere de volgende onderdelen naar voren:

 • Wet- en regelgeving
 • Begrippen
 • Sterkte en stabiliteit
 • Onderdelen en functies
 • Veilige werkplek
 • Montage uitgangspunten
 • Veilige demontage
 • Opstellingstekening
 • Beoordelen van liftopstellingen
 • Speciale opstellingen
 • Opstellingskeuring en instructie
 • Praktijk
 • Theorie-examen
 • Materiaalherkenning
 • Rondleiding
 • Praktijk en praktijkexamen
Voor de rondleiding, praktijk en het praktijkexamen dien je in het bezit te zijn van weersafhankelijke werkkleding, gordel, handschoenen, veiligheidsschoenen en een helm.

Als je geslaagd bent voor de cursus monteur bouwlift ontvang je een certificaat in de vorm van een pas. Na 5 jaar moet je herexamen doen om je pas te behouden.

Je moet in het bezit zijn van een geldig VCA-certificaat als je deze cursus wilt bijwonen.

Locatie: Klik op ‘Bekijk datums’ voor de beschikbare locaties.
Datum: Klik op ‘Bekijk datums’ voor de beschikbare data

Voor wie?

De cursus monteur bouwlift is ontwikkeld voor medewerkers die een goederenbouwlift opstellen, monteren, demonteren en opleveren.

Voor deze training moet je ruime ervaring hebben met het opstellen, monteren, demonteren en opleveren van een goederenbouwlift.

Bij geen of minimale ervaring adviseren wij eerst de training hulpmonteur goederenbouwlift te volgen

Offerte

De training kan incompany worden uitgevoerd, op locatie, met gebruikmaking van goederenbouwlift van het bedrijf.
Klik hier voor een offerte

Investering

Wat zijn de kosten voor een cursus monteur goederenbouwlift? De kosten zijn € 621,-; In de prijs is opgenomen het gebruik van de accommodatie, materieel, lesmaterialen, koffie, thee, lunch examen en pas. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Tip: Informeer bij je werkgever naar het Persoonlijk Ontwikkelbudget. Werkgevers hebben immers veel profijt van de nieuwe kennis uit onze bedrijfsopleidingen

Vragen?

Heb je nog vragen over deze training monteur goederenbouwlift? Wij lichten het graag toe. Bel ons op (079) 36 85 800 of mail gerust via info@bouwradius.nl.

Ben je al expert in met de goederenbouwlift? We geven ook andere cursussen voor werken met materieel: Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is jouw natuurlijke partner voor jouw scholingsbeleid.
€ 621,-
per persoon