Wanneer wil je gaan?

Deze training wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 079 36 85 800

Kapconstructies maken en herstellen

Intro

Bij veel monumenten bestaat het dak uit een houten kapconstructie. Gebreken in of aan kapconstructies kunnen ernstige gevolgschades veroorzaken aan de constructie zelf, maar ook aan de onderliggende bouwonderdelen. Onderhoud en het herstel van kapconstructies vraagt om de nodige kennis en vaardigheden. Het maken van uitslagen van kapspanten, hoek en kilkepers maakt daar onderdeel van uit.

Wat leer je?

In deze training worden handvatten aangereikt om het restaureren van kapconstructies op een verantwoorde wijze uit te voeren. Naast benamingen en functies van kaponderdelen worden gebreken aan kappen aan de orde gesteld alsmede op welke wijze deze hersteld kunnen worden. Een belangrijk deel van de training bestaat uit het maken van praktijkopdrachten, waaronder het maken van uitslagen spanten, kepers en killen.

Duur training

2 dagen

Programma

  • ontwikkeling van de kapconstructie door de eeuwen heen
  • sporenkap, Gordingenkap, Hang en springwerk, Philibertspant, Polonceauspant, Mansarde kappen, Hollandse kap. torenspitsen
  • houtverbindingen en constructies
  • houtsoorten en bewerkingen in het verleden
  • gebreken in oude kapconstructies
  • insecten, schimmels en zwammen
  • oplossingen en restauratie werkzaamheden
  • het maken van verloren gegane (houten) onderdelen
  • het maken van uitslagen van kapspanten, hoek- en kilkepers

Voor wie?

Timmerlieden, voorlieden, uitvoerders en begeleiders bij aannemers en timmerbedrijven die in de praktijk werkzaam zijn op het gebied van (monumenten)onderhoud, restauratie en renovatie. De training is ook interessant voor monumentenwachters en bouwkundig inspecteurs.

Investering

€ 585,-; De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee, lunch en indien van toepassing, examen. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze training? Bel ons op (079) 36 85 800 of mail via info@bouwradius.nl.
Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is jouw natuurlijke partner voor jouw scholingsbeleid.
€ 585,-
per persoon