Wanneer wil je gaan?

27 maart 2024
8:30-16:00 · Leerdam · € 496,-

Hulpmonteur goederenbouwlift

Intro

De goederenbouwlift is tegenwoordig niet meer weg te denken op de bouwplaats. Het is van groot belang dat deze goederenbouwlift goed wordt geplaatst en in werking wordt gesteld. De lift is een onmisbaar hulpmiddel om snel en veilig goederen te transporteren op de bouwplaats.
Het in werking stellen van deze bouwlift wordt gedaan door de monteur goederenbouwlift. Deze monteur kan eventueel ondersteund worden door de hulpmonteur goederenbouwlift.

Het woord zegt het al, deze persoon ondersteunt de monteur met zijn of haar werkzaamheden. In de cursus hulpmonteur goederenbouwlift leer je van A tot Z wat de hulpmonteur doet. Je leert onder andere hoe je een goederenbouwlift veilig en functioneel monteert. Wat je verder allemaal leert in onze cursus hulpmonteur goederenbouwlift lees je verderop.

Onze training wordt afgesloten met een theorie-examen. Als je slaagt voor het examen ontvang je een certificaat in de vorm van een pas. Als je wilt deelnemen aan onze cursus hulpmonteur bouwlift, dan moet je in het bezit zijn van een geldig VCA-certificaat.

Na een periode van 5 jaar moet je kennis weer worden opgefrist en moet je opnieuw aantonen dat je beschikt over actuele kennis en vaardigheden.

Wat leer je?

Onze cursus hulpmonteur goederenbouwlift wordt gedaan onder toezicht van een monteur goederenbouwlift.
Je leert hoe je een goederenbouwlift veilig en functioneel monteert. Hierbij hou je rekening met omgevingsfactoren, regelgeving en de voorschriften van fabrikanten.

Resultaat
✔ Ken de wet- en regelgeving
✔ Leer alle basisbegrippen
✔ Leer liftopstellingen beoordelen
✔ Leer de materialen herkennen

En nog veel meer.

Duur Training

De cursus hulpmonteur bouwlift duurt 1 dag

Programma

Wat kun je allemaal verwachten als je onze training hulpmonteur bouwlift bijwoont? Het programma bestaat zowel uit theorie- als praktijkonderdelen. Hierin komen onder andere de volgende onderdelen naar voren:
 • Wet- en regelgeving
 • Begrippen
 • Sterkte en stabiliteit
 • Onderdelen en functies
 • Veilige werkplek
 • Montage uitgangspunten
 • Veilige demontage
 • Opstellingstekening
 • Beoordelen van liftopstellingen
 • Speciale opstellingen
 • Opstellingskeuring en instructie
 • Theorie-examen
 • Materiaalherkenning
 • Rondleiding
Voor de laatste twee onderdelen, materiaalherkenning en rondleiding, dien je in het bezit te zijn van weersafhankelijke werkkleding, veiligheidsschoenen en een veiligheidshelm.

Als je geslaagd bent voor de cursus ontvang je een certificaat in de vorm van een pas. Na 5 jaar moet je herexamen doen om je pas te behouden. Je moet in het bezit zijn van een geldig VCA-certificaat als je deze cursus wilt bijwonen.

Locatie: Klik op ‘Bekijk datums’ voor de beschikbare locaties.

Datum: Klik op ‘Bekijk datums’ voor de beschikbare data.

Voor wie?

De cursus hulpmonteur goederenbouwlift is ontwikkeld voor medewerkers die de monteur goederenbouwlift ondersteunen bij de montage van de goederenbouwlift en die daarvoor aantoonbaar geschoold moeten zijn. De training hulpmonteur bouwlift is ook zeker interessant voor personen die bezig zijn met voorbereidende werkzaamheden. Denk hierbij aan planners, werkvoorbereiders, projectleiders en uitvoerders.

Offerte

De training kan incompany worden uitgevoerd, op locatie, met gebruikmaking van goederenbouwlift van het bedrijf.
Klik hier voor een offerte

Investering

Wat zijn de kosten voor een cursus Hulpmonteur goederenbouwlift? De kosten zijn € 496,-; De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee, lunch en indien van toepassing, examen. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Tip: Informeer bij je werkgever naar het Persoonlijk Ontwikkelbudget. Werkgevers hebben immers veel profijt van de nieuwe kennis uit onze bedrijfsopleidingen.

Video

Vragen?

Heb je nog vragen over deze training hulpmonteur goederenbouwlift? Wij lichten het graag toe. Bel ons op (079) 36 85 800 of mail gerust via info@bouwradius.nl.

Ben je al expert in werken met de goederenbouwlift? We geven ook andere cursussen voor werken met materieel: Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is jouw natuurlijke partner voor jouw scholingsbeleid.
€ 496,-
per persoon