Wanneer wil je gaan?

4 en 5 december 2023
08:30-16:00 · Hengelo

Herstellen houtconstructie

Intro

Constructief herstel van houtconstructies komt veelvuldig voor bij restauratie van monumenten. De authentieke houtconstructie kan veelal worden gehandhaafd indien dit herstel op de juiste wijze wordt uitgevoerd. Het is van belang om gebreken en aantastingen te onderkennen en te weten wat voor schade daardoor kan ontstaan. Doorgaans kan er uit verschillende reparatietechnieken gekozen worden. Deze keuze dient met kennis van zaken gemaakt te worden.

Wat leer je?

Al deze aspecten komen zowel in de theorie als in de praktijkopdrachten naar voren.

Duur training

2 dagen

Programma

  • Houtaantasting door weersinvloeden, schimmels en insecten
  • Methoden om gebintstijlen aan te helen, balkkoppen met losse pennen, doorgestoken pennen van ankerbalken
  • Vervangen, aanscherven van muurplaten, blokkeels, met verborgen hele en halve zwaluwstaarten tegen afschuiven, o.a. bij dekbalkjukken
  • Aanhelen van sporen met diverse mogelijkheden
  • Hergebruik van afkomend materiaal, voor aanhelen, inzetten losse pennen.
  • Bevestiging door middel van bouten, verlijming ed.
  • Aandacht voor moderne methoden, herstel en conservering

Voor wie?

Timmerlieden, voorlieden, uitvoerders en begeleiders bij aannemers en timmerbedrijven die in de praktijk werkzaam zijn op het gebied (monumenten)onderhoud, restauratie en renovatie.

Investering

€ 585,-; De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee, lunch en indien van toepassing, examen. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze training? Bel ons op (079) 36 85 800 of mail via info@bouwradius.nl.

Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is jouw natuurlijke partner voor jouw scholingsbeleid.
€ 585,-
per persoon