Wanneer wil je gaan?

Deze training wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 079 36 85 800

Circulair en duurzaam restaureren met historisch bouwmateriaal

Intro

Hergebruik van historisch bouwmateriaal wordt vanuit het oogpunt van 'duurzame monumentenzorg' en circulair bouwen steeds belangrijker. Zorgvuldig historische onderdelen beoordelen, documenteren, ontmantelen en opslaan is een systematiek wat bij restauratieprojecten van wezenlijk belang is. Vaak ontbreekt echter de juiste kennis, waardoor onderdelen ' door elkaar komen, 'kwijt worden gemaakt' of zelfs in 'de container' belanden. Om dit te voorkomen en om op een betere wijze historische bouwmaterialen her te gebruiken, is deze praktische cursus ontwikkelt.

Wat leer je?

Op een betere wijze historische bouwmaterialen hergebruiken.

Duur training

1 dag

Programma

  • duurzaamheid in monumentenzorg
  • herkenning van historische bouwonderdelen, materialen en bouwperioden
  • beoordeling van historische materialen
  • toepassing van werkmethoden om te coderen, documenteren en te markeren
  • ontmantelen, opslag, verpakken en transport van materialen
  • depot historisch bouwmateriaal
  • praktijkopdrachten met historisch bouwmateriaal uit het depot

Voor wie?

Timmerlieden, metselaars, voorlieden en begeleiders bij aannemers en timmerbedrijven die in de praktijk werkzaam zijn op het gebied van (monumenten)onderhoud, restauratie en renovatie. De training is ook interessant voor monumentenambtenaren, bouwkundig inspecteurs, leden van erfgoedcommissies.

Investering

€ 295,-; De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee, lunch en indien van toepassing, examen. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze training? Bel ons op (079) 36 85 800 of mail via info@bouwradius.nl.
Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is jouw natuurlijke partner voor jouw scholingsbeleid.
€ 295,-
per persoon