Wanneer wil je gaan?

29 en 30 augustus 2023
09:00-16:30 · Oss
Regulier inschrijven
Voorinschrijven STAP
19 en 20 oktober 2023
09:00 - 16:30 · Oss
Regulier inschrijven
Voorinschrijven STAP
12 en 13 december 2023
09:00 - 16:30 · Oss
Regulier inschrijven
Voorinschrijven STAP

Van modelleren tot het bedienen van 3D betonprinters

Intro

Ben je gefascineerd door innovatieve technologieën en de bouwsector? Dan is onze 2-daagse training 3D betonprinten iets voor jou! Tijdens deze training leer je niet alleen de theoretische kennis over 3D betonprinten, maar ook hoe je zelf 3D modellen kunt ontwerpen. Bovendien ga je aan de slag met een 3D betonprint en leer je deze te programmeren om betonnen structuren te printen. Het is een unieke kans om te leren werken met een van de meest baanbrekende technologieën in de bouwsector. Schrijf je nu in en ontdek de toekomst van de bouw!

Wat leer je?

In onze training 3D betonprinten leer je hoe je zelf een 3D betonprinter kunt bedienen en programmeren. Je leert niet alleen hoe je een 3D model kunt ontwerpen in 3D tekensoftware, maar ook hoe je deze omzet in een printbaar bestand. Vervolgens leer je hoe je onze 3D betonprint robot kunt aansturen, zodat deze jouw ontwerp op een efficiënte manier kan printen. Je zult ontdekken hoe het 3D betonprintproces werkt en hoe je dit kunt toepassen in jouw bouwprojecten. Na afloop van deze training ben je in staat om zelfstandig een 3D betonprinter te bedienen en te programmeren.

Duur training

2 dagen

Programma

  • 3D printprocess
  • Bedienen van een 3D print Robot
  • Tekenen van 3D modellen in Rhinoceros 3D
  • Slicen van 3D modellen in Chysel
  • Instellen van een 3D betonprint robot
  • Uitvoeren van een droogtest - printen zonder 3D print-materiaal
  • Rijden met een mobiele 3D printer
  • Waterpas stellen van een mobiele 3D printer
Houd er rekening mee dat het gebruik van het mengpompsysteem niet wordt behandeld tijdens de training. Hoewel je na afloop van de training wel in staat bent om een droogtest uit te voeren, zal het daadwerkelijk printen met materiaal niet aan bod komen vanwege de complexiteit van het gebruik van het mengpompsysteem. Voor meer informatie over het volledig bedienen van het systeem, bekijk onze verdiepende trainingen of neem contact met ons op.

Voor wie?

Professionals in de bouwsector, zoals architecten, ontwerpers, bouwkundig ingenieurs, aannemers, werkvoorbereiders, uitvoerende medewerkers in de ruwbouw, uitvoerders en andere professionals in de bouwsector, die de nieuwste technologieën willen integreren in hun werkzaamheden. Deze training is ook zeer geschikt voor studenten en docenten in de bouw gerelateerde studierichtingen die hun kennis en vaardigheden op het gebied van 3D betonprinten willen vergroten.

Investering

Wat zijn de kosten voor een introductiecursus betonprinten? De kosten zijn € 825,-; De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee, lunch en indien van toepassing, examen. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat en een open badge van voltooiing van CyBe Construction. Voltooiing van de cursus is gebaseerd op het voltooien van de training en opdrachten.

Als extra bonus krijgen deelnemers bij aanmelding voor de training gratis toegang tot de e-learning 'Learn the principles of operating a 3D concrete printer' (in het Engels) ter waarde van €345 euro. In deze e-learning leer je de theorie over hoe een betonprinter te bedienen is en kun je je kennis en vaardigheden op het gebied van 3D betonprinten verder ontwikkelen.

Tip: Voor deze training kun je een STAP-subsidie aanvragen, waardoor je de cursus kosteloos kan volgen. Kijk hier voor meer informatie.
**Neem je eigen laptop (met windows) mee naar de training. Indien je niet beschikt over een laptop, laat het ons weten.

Video

Vragen

Heb je nog vragen over deze training betonprinten? Wij lichten het graag toe. Bel ons op (079) 36 85 800 of mail gerust via info@bouwradius.nl. We zien je graag op onze cursuslocatie of in-company op eigen locatie.
Ben je al expert in betonprinten? We geven ook andere cursussen voor werken met materieel: Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is jouw natuurlijke partner voor jouw scholingsbeleid.
€ 825,-
per persoon