Wanneer wil je gaan?

Deze training wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 079 36 85 800

Herstel en conservering historisch interieur

Intro

Het behoud van historisch interieur staat onder druk. Bij herbestemming van historische gebouwen verdwijnen vaak delen of zelfs complete historische interieurs of worden deze ernstig beschadigd. Bij herbestemming van gebouwen speelt de afweging om historisch interieur intact te laten of het gebouw multifunctioneler voor het gebruik te maken met aanpassingen van het historisch interieur, een toenemende rol. Naast historische betekeniszijn interieurs een rijkdom aan vakmanschap, bestaand uit roerende en onroerende onderdelen die samen vaak een ensemble vormen.

Wat leer je?

Deze training geeft inzicht in de cultuurhistorie en een praktijkgericht handreiking omtrent conservering en restauratie van historisch interieur. Hierbij wordt op uitvoeringsrichtlijnen, de afweging t.b.v. de meest geschikte behandeling als ook op schadesignalering, documentatie en klimaatbeheersing nader in gegaan.

Duur training

1 dag

Programma

  • Cultuurhistorie historisch interieur
  • Relevante uitvoeringsrichtlijnen
  • Conservering (passief en actief) & restauratie (incl. demontage, opslag en rapportage)
  • Schadesignalering
  • Schadeoorzaken en klimaatbeheersing
  • Casuïstiek
  • Cursusmateriaal (incl. literatuurlijst)
Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een Certificaat als bewijs van deelname.

Voor wie?

Medewerkers restauratiebedrijven betrokken bij restauratie en onderhoud, beheerders en eigenaren van historische panden, ambtenaren belast met monumententaken, medewerkers van architecten- en adviesbureaus, medewerkers musea, leden van erfgoedcommissies.

Investering

€ 295,-; De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee, lunch en indien van toepassing, examen. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze training? Bel ons op (079) 36 85 800 of mail via info@bouwradius.nl.
Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is jouw natuurlijke partner voor jouw scholingsbeleid.
€ 295,-
per persoon