Banner

Energiezuinige en luchtdichte constructies

Weet je dat vanaf 2021 ieder gebouw bijna energieneutraal moet worden gerealiseerd? En heb je er al eens over nagedacht hoe je dat realiseert? In 2015 zijn de regels voor het bouwen van energiezuinige woningen verder aangescherpt. Daarnaast is de gedifferentieerde isolatie-eis voor de gebouwschil ingevoerd, waarbij de
Rc waarde voor daken en gevels is verhoogd. Vanaf 2021 mogen de verwarmingskosten niet hoger zijn dan de opbrengst van duurzaam energieopwekkende hulpbronnen, zoals zonnepanelen of windturbines. Het gaat er dus om meer energiezuinig, goed lucht- en kierdicht te bouwen zodat er geen onnodige warmte verloren gaat. Daarvoor is speciale vakkennis op de bouwplaats nodig. Denk daarbij aan het juist toepassen van producten en materialen voor verankering, bevestiging en luchtdichting om constructies optimaal luchtdicht te kunnen uitvoeren. In deze SPOC leer je hoe je de juiste producten voor de juiste toepassing ‘in één keer goed’ kunt verwerken. Je weet faalkosten te voorkomen, die onverantwoord hoog kunnen oplopen als de luchtdichtheidseis niet wordt gehaald.

De studiebelasting is circa 7 uur, verdeeld over 5 weken.


Losse deelname of een abonnement?
Neem een abonnement van € 15,00 per maand op het onbeperkt gebruik maken van spoc´s of volg deze spoc los voor € 75,00. Voor een abonnement stuurt u een email naar info@bouwradius.nl en wij nemen contact met u op. Via de aanmeldknop kunt u cursisten aanmelden voor losse deelname aan deze spoc.

 

CURSUSDETAILS

Toegankelijk: 35 dagen
Cursuscode: SP006