Banner
HomeLeidinggevende functies

Leidinggevende functies

LEIDINGGEVENDE FUNCTIES IN DE BOUW:
        MEER DAN OOIT LIGT HET ACCENT OP MANAGEN 

 

De bouwsector is definitief en structureel veranderd. De ontwikkelingen volgen zich in een razend tempo op en bouwbedrijven zijn genoodzaakt proactief te anticiperen en in te spelen op structurele veranderingen op het gebied van ketenintegratie, digitalisatie, productieprocessen, duurzaamheid en nieuwe productietechnieken.

Dit stelt steeds hogere en andere eisen aan de leidinggevenden in de Bouw. De projectleider, uitvoerder en voorman spelen een cruciale rol in de communicatie, organisatie en interactie tussen medewerkers onderling en in de communicatie met externe partijen. Waardering, vertrouwen en respect voor elkaar zijn kernwaarden geworden. De leidinggevenden zijn verantwoordelijk voor het creëren van hechte teams, die elkaar tijdig en volledig informeren. Optimaal teamwork maakt het verschil. Zowel in de projectvoorbereiding, als in een vlekkeloze uitvoering.

Vaak zijn de leidinggevenden in hun functie terecht gekomen op basis van kennis en ervaring. Kennis en ervaring die vandaag de dag sterk onder invloed staat van voortdurende verandering en innovatie. Leidinggevenden moeten ondersteund worden om hun houding en gedrag aan te passen aan de nieuwe werkomgeving en moeten vaardigheden ontwikkelen om hun medewerkers en co-makers en partners de juiste ruimte voor eigen verantwoordelijkheden te geven, waardoor plezier in het werk de boventoon voert en faalkosten in belangrijke mate omlaag gebracht kunnen worden.

Bouwradius heeft hiertoe de nieuwe trainingen Projectleider, Uitvoerder en Voorman ‘Nieuwe Stijl’ ontwikkeld, waardoor leidinggevenden op een betere manier met de uitdagingen van hun sterk veranderde functie kunnen omgaan. Toptrainers zorgen er voor dat het niet alleen bij theorie blijft, maar dat de door Bouwradius getrainde leidinggevende iedere werkdag met vertrouwen tegemoet kan zien om een beter resultaat te bewerkstelligen.

Hieronder kunt u een keuze maken uit diverse UTA trainingen.

Indien u vindt dat ook de directie en het topmanagement betrokken moeten worden bij bovenstaande processen om een algehele cultuurverandering te realiseren, verzoeken wij u contact op te nemen met uw accountmanager.

Bel mij

Meer informatie? Wij bellen u direct terug.

Uw naam: *

Telefoonnummer: *

Uw emailadres: