Banner
HomeLean Management

Lean Management

Lean is geen toverformule
Binnen de Bouw & Infra branche starten steeds meer bedrijven met Lean management en in het bijzonder met Lean plannen en organiseren. Hierbij staan klantwaarde en een voorspelbaar en soepel proces centraal. Lean heeft veel te bieden, maar is zeker geen toverformule, die zomaar in te voeren is. Veel bedrijven worstelen dan ook met het succesvol invoeren van Lean en in het bijzonder met het borgen van het continu verbeteren van de processen. In de praktijk willen de resultaten daarom nogal eens tegen vallen.

Lean is meer dan alleen maar een techniek toepassen
De reden hiervoor is dat men niet onderkent dat het invoeren van Lean op velerlei gebieden een grote verandering voor de organisatie en haar medewerkers inhoudt. De kijk op en de rol van vooral de medewerkers, die direct en indirect betrokken zijn bij de werkvloer, verandert enorm.

Succesvol Lean gaat niet alleen over de beheersing van de Lean tools en technieken, maar bovenal over het aanpassen van cultuur, gedrag, gezamenlijke werkwijze en leiderschap binnen het bouwbedrijf. Ook extern heeft Lean management grote invloed vanwege de directe raakvlakken met onder andere ketenintegratie, BIM en UAV-GC.

Lean is onmisbaar in het bouwproces geworden
Gezien de grote impact van Lean management is het welhaast een vereiste dat de basis van deze technieken integraal onderdeel gaan uitmaken van uw organisatie. Dit vraagt om kennis en inzicht van u en uw medewerkers met betrekking tot de theorie en praktijk van Lean management.

Bouwradius Training & Advies gaat graag samen met u de uitdaging aan om op een praktische manier de resultaten van uw bouwproject zichtbaar en voelbaar te verbeteren. Of u nu een eenvoudig of complex project bouwt. En volgens welke contractvorm u het project ook realiseert.

Bouwradius maakt het voor u mogelijk
Door vijf praktische en compacte stappen te nemen tijdens het uitvoeringsproces, merkt u al snel dat de resultaten verbeteren. Dat garanderen wij u! En u legt de basis voor het continu en blijvend verbeteren van uw gehele bedrijfsorganisatie. De betrokken partijen in het bouwproces nemen hun verantwoordelijkheid en afspraken worden nagekomen.

Verschillende bouwbedrijven, waaronder Hillen & Roosen en Gebr. Löwik Bouw- en Betonbedrijf in Almelo, hebben al bewezen hoe succesvol de aanpak is. Graag delen wij de ervaringen met u.

Interesse?
Geïnteresseerd in onze integrale, projectgerichte en ambitieuze aanpak? In een uur laten wij u zien welke voordelen onze praktische aanpak voor uw bouwproject en organisatie biedt. Neem contact op met uw Bouwradius adviseur of vul onderstaand formulier in, zodat wij een afspraak voor u kunnen inplannen.

Bel mij

Meer informatie? Wij bellen u direct terug.

Uw naam: *

Telefoonnummer: *

Uw emailadres: