Wanneer wil je gaan?

17 en 18 februari 2022
08:30-16:00 · Rijssen
22 en 25 februari 2022
08:30-16:00 · Rotterdam
16 en 17 maart 2022
08:30-16:00 · Hattemerbroek
19 en 22 april 2022
08:30-16:00 · Beek

Herhaling monteur Steigerbouw

Intro

De Monteur Steigerbouw monteert en demonteert zelfstandig eenvoudige steigers van categorie 1 en mag onder toezicht van minimaal een 1e monteur complexe steigers monteren. Steigers behoort tot één van de risicovolste factoren binnen de bouw. Het is niet alleen risicovol voor de monteur, maar ook voor de gebruiker van de steiger. Voor het monteren en demonteren van steigers moeten de personen die montagehandelingen verrichten aantoonbaar geschoold zijn op hun vakbekwaamheidsniveau.
De examens op steigerbouwgebied worden onder het regime van persoonscertificatie afgenomen en zijn 5 jaar geldig.
Sinds 18 december 2018 is de Richtlijn Steigers opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Daarmee hebben de opleidingseisen die genoemd zijn in hoofdstuk 7 van de Richtlijn Steigers de kracht van wet gekregen.
Bent u in het bezit van een certificaat Monteur Steigerbouw en is deze bijna verlopen, dan kunt u met deze 2 daagse training uw certificaat weer verlengen voor 5 jaar.

Niveaumeeting

Bij Bouwradius krijgen we vaak de vraag welke training er precies geschikt is voor het niveau van een cursist. Om onze klanten van dienst te kunnen zijn, hebben we daarom een niveaumeting voor steigerbouw ontwikkeld. Klik hier voor meer informatie.

Wat leer je?

Je maakt je vakbekwaamheid opnieuw aantoonbaar door het behalen van het Persoonscertificaat Monteur Steigerbouw.

Duur training

2 dagen

Programma

Dag 1 Examentraining
Uitgaande van de kennis en ervaring van de deelnemers wordt een doelgericht programma uitgevoerd. Kernzaken hierbij zijn:
  1. Het analyseren van de kennis en ervaring van de deelnemers
  2. Op basis van deze analyse wordt:
    • De theoretische kennis van de deelnemers op het in de eindtermen vastgelegde niveau gebracht;
    • De praktische vaardigheid op theoretische basis aangescherpt waar nodig. Veelal gaat het hierbij over het monteren met pijp en koppeling.
  3. Door middel van een examentraining de deelnemers voorbereiden op de exameneisen
Dag 2 Examen Monteur Steigerbouw
Het examen monteur steigerbouw bestaat uit een theorie en een praktijkcomponent.
Als een deelnemer het examen met goed gevolg aflegt ontvangt hij/zij het 5 jaar geldige certificaat 'Monteur Steigerbouw' onder persoonscertificatie uitgeven door.

Voor wie?

Alle uitvoerende medewerkers die steigerwerk aantoonbaar vakbekwaam moeten uitvoeren en daarvoor in het bezit dienen te zijn van een geldig certificaat Monteur Steigerbouw zoals vastgelegd in de Richtlijn Steigers.

Investering

€ 881,- excl. BTW, inclusief locatie en catering, lunch, examen en afdrachten DNV-GL en SVWOH.
De deelnemers ontvangen bij het met voldoende resultaat afleggen van het theorie- en praktijkexamen een Persoonscertificaat Monteur Steigerbouw met een geldigheidsduur van 5 jaar.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze training? Bel ons op (079) 36 85 800 of mail via info@bouwradius.nl.
€ 881,-
per persoon