Banner
HomeSocial Learning

Social Learning

Social learning is nog vrij onbekend. Ook praktisch toegepast kom je het nog niet tegen. Je kunt het wellicht het beste omschrijven als online learning met een klassikale component erin. 

Wat is social learning (bekijk film)

Maar wat is dat dan, social learning? Als men tegenwoordig praat over social learning bedoelt men over het algemeen het combineren van 'formele' opleidingen / cursussen met 'informeel' kennis delen en creëren. Het informeel kennis delen wordt meestal ondersteund met sociale internet tools. Denk daarbij aan forum discussies, chat, bloggen, wiki's, gedeelde video's etc. Deze web tools maken het mogelijk om op een laagdrempelige manier kennis te consumeren en te delen.

De groeiende aandacht van bedrijven voor social learning komt door een aantal oorzaken: 

  • Verscheidene onderzoeken laten zien dat mensen 80% van alle kennis opdoen via informeel leren. Onder informeel leren valt het even sparren met uw collega, meekijken met een kennis, zoeken via google, het lezen van uw vaktijdschrift etc. Dus eigenlijk alles wat u en uw medewerkers doen om uw kennis over bepaalde onderwerpen te verrijken.. De vraag die hier bij opkomt is: hoe zorg ik er als bedrijf voor dat ik dit informele leren zo goed als mogelijk ondersteun en stimuleer.
  • De opkomst van het sociale web 2.0 dat er voor gezorgd heeft dat kennis steeds makkelijker te consumeren is en dat kennis delen / creëren en toevoegen voor iedereen toegankelijk is.
  • Een globaliserende wereld economie en snelle technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat mensen en bedrijven continue moeten werken aan het up to date houden van hun kennis.
  • Traditioneel opleiden is relatief duur en kost veel tijd.
  • Meer en meer ontstaat er het bewustzijn dat leren per definitie een sociale bezigheid is. Studies tonen aan dat in groepsverband kennis opdoen, creëren, ontdekken en toevoegen vele malen effectiever is dan het alleen overbrengen van kennis.

Kennis delen

Social learning is gestoeld op de rotsvaste overtuiging dat kennis delen je uiteindelijk verder brengt. Als je bereid bent jouw kennis te delen binnen een groep van medecursisten, dan word je hier uiteindelijk zelf ook beter van. Je krijgt er immers relevante kennis voor terug. Als groep weet je nou eenmaal meer weet dan als individu.

Aanbod

Bouwradius ontwikkelt dit jaar, samen met MOOC factory, 30 trainingen specifiek gericht op de bouw. Denk hierbij aan veiligheids-, communicatie-, organisatie- en technische trainingen. Uw UTA en bouwplaats medewerkers volgen deze boeiende trainingen, delen kennis met mede cursisten en doorlopen games en toetsen. Deze trajecten kunnen worden afgesloten met een praktijktraining, waarop een certificaat volgt.

Blijf een leven lang leren

Deelname is op basis van een abonnement. Wij ontwikkelen de trainingen continu door, zodat uw medewerker op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen. Bovendien zal Bouwradius in de komende jaren iedere maand 1 nieuwe training aan het abonnement toevoegen, zodat uw medewerker zich op een groot aantal vakgebieden kan blijven (bij)scholen. 

Meer informatie of een demonstratie?

Bent u nieuwsgierig geworden naar ons innovatieve concept? Wij geven u heel graag en met gepaste trots een demonstratie van deze nieuwe manier van leren.

Bel met 079 36 8 58 00 of vul het contactformulier in.